2011-03-29 15:40:14• hírek • Szatmar.ro

Tataran Jordániában ismételne

Tavaly virág is járt a bronzért
Tavaly virág is járt a bronzért

Az utóbbi hetekben-hónapokban a nemzetközi sajtó a japán földrengés mellett az arab világot felbolygató tiltakozó megmozdulásoktól hangos, a napokban mégis két kiváló szatmárnémeti sportoló is az Arab-félszigetre utazott: Gyenes Emánuel a Dubaj-ralin, Amalia Tataran pedig a Jordániában megrendezendő kadett és junior vívó-világbajnokságon vesz részt.

A román delegációnak a párbajtőröző Tataran és Lucian Ciovica, a tőröző Mirela Ifrim valamint a kardozó Marius Sarbu mellett egy másik kitűnő szatmárnémeti sportember is tagja: természetesen Csiszár Ferenc edzőről van szó. Aki elmondta, annak ellenére, hogy tavaly a Bakiban Tataran harmadik lett a vébén, nem jelenti azt, hogy idén is ott lesz a dobogón.

„Az akkori mezőnyből sokan ott lesznek most is, tehát hasonlóan nehéz lesz a dobogóra felállni. Ahogy néztem a nevezési listát, az elődöntőbe jutásra, és az ezzel járó biztos bronzéremre mintegy 15 párbajtőröző pályázik eséllyel. Tataran az utóbbi időben nem volt a legjobb formájában, de azért mindenképpen ott van az esélyesek között, és remélem a várakozásoknak megfelelő teljesítményt is nyújtja majd", mondta a mester. Csiszár a helyszínválasztással kapcsolatban elmondta, nyilván azért esett a nemzetközi szövetség választása Jordániára, mert egyrészt a jelentkezők se nagyon tolongtak, másrészt pedig a sportág népszerűsítésére a világ azon táján nem túl hangsúlyos.

A román delegációban mellesleg Amalia az egyetlen, aki mindkét korosztályban elindul(hat). A kadettek (U17) között március 31.-én, a juniorok (U20) között pedig április 3.-án lép pástra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: