2013-06-03 10:55:47• hírek • Póti Orsolya

Tasnádon járt a kolozsvári Sétáló Bábszínház

A „Napleánya, Holdfia" című mesejátékot mutatta be Tasnádon a kolozsvári Sétáló Bábszínház, június elsején, a nemzetközi gyermeknap alkalmából.

Szombaton gyermeknapi rendezvény helyszíne volt a tasnádi kultúrotthon. A kisvárosba a kolozsvári Sétáló Bábszínház tagjai érkeztek, akik szórakoztató műsorral vártak kicsiket és nagyokat egyaránt.

A társulat tagjai már számos alkalommal felléptek a városban, de produkciójuk idén is sok gyermeket és szülőt vonzott - tudtuk meg Mellan Gabriella tanítónőtől.

Az érdeklődők ez alkalommal a „Napleánya, holdfia" című bábelőadást tekinthették meg a társulat előadásában. A darab után színes programok, arcfestés, ostorforgatást és origami várta a kicsiket.

A Sétáló Bábszínház története a kolozsvári Apáczai Csere János líceumban kezdődött, 1995 őszén. Néhány diák, akik már több, mint egy éve jártak a belvárosi református egyházközség által szervezett bábkörre, egy oktatójuk segítségével Vakvarjúcska néven bábcsoportot alapítottak. Alig egy év múlva már nemzetközi fesztiválon is részt vettek.

A következő évadokban már több előadást játszottak, mint egyik-másik állami bábszínház. Mivel állandóan járták az országot, a diákok helyett időnként profi bábosok ugrottak be egy-egy turnéra... 1998-ban a csoport kettévált: a diákoké maradt a Vakvarjúcska, a "nagyoké" a Sétáló Bábszínház.

2000 után a Sétáló Bábszínház nagyot dobbantott: kezdetben a régi, még a diákokkal közösen kidolgozott előadásokat játszották, majd bemutatták az új Sétáló Bábszínház első valóban új hangvételű előadását, a Lyukas Mesét. Azóta folyamatosan játszanak, egy-két évente egy-egy újabb előadást is bemutatnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: