2010-11-03 11:49:53• hírek • Szatmar.ro

Tasnádon a cukorbeteg gyermekek

A Lions Club segítségével ismét kikapcsolódva tanulhatják meg az újabb résztvevő kicsik és nagyobbak, hogyan éljenek együtt betegségükkel.

A tizenegy gyermek - amelyek közül a legfiatalabb 7 éves, a legidősebb pedig 14 éves - a Szatmári Diabétesz Központ szakembereinek felügyelete alatt töltenek el három napot egy tasnádi szállodában. A kirándulásnak is betudható rendezvényen minimum hét alkalommal mérnek vércukorszintet, ennek függvényében állítják össze az elfogyasztható étrendet is.

Bzduch Márta diabetológós, a Szatmári Diabétesz Központ gyermekgyógyász főorvosa portálunknak elmondta, nem ez az első alkalom, amikor a Lions Club segít a rászoruló gyermekeken és felnőtteken.

Az 1917. június. 7-én Chicagóban Melvin Jones által alapított klub célja ugyanis a cukorbetegek és látássérültek segítése. A szinte egy évszázados múltra visszatekintő jótékonysági egyesületnek a Szatmárnémetivel együtt világszerte hozzávetőleg 45 ezer fiókja van.

A különböző adományokból, jótékonysági estekből bejövő összegekkel igyekszik a Lions segíteni a szatmári betegeket. Így táborozhatnak ezúttal is a kicsik a termálvizes városban. A szakszerű cukorszintmérés, illetve ételmennyiség adagolásán kívül természetesen több kellemes programban is részt vesznek, így alkalom kerül a sétákra és a meleg vizes medencékben való úszásra is.

Bzduch elmondta, a legközelebbi akciójuk november 12-én lesz, amikor is ingyenes vércukorszint, súly, has-átmérő, illetve vérnyomás mérésre kerül sor, aminek költségeit szintén a már említett klub állja.

A szervezők főleg olyan személyek jelentkezését várják, akik családjában volt, vagy van cukorbeteg, a négy kiló feletti gyermeket szülő anyákat, a négy kilóval született gyermekeket és természetesen mindenkit, akinek fontos egészsége.


Nem ritka a gyermekkorban sem a cukorbetegség
Nem ritka a gyermekkorban sem a cukorbetegség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: