2013-04-18 17:46:36• hírek • Póti Orsolya

Tasnádi képzőművészek festményeiből nyílt tárlat

Vass Csaba, Sabau Vasile és Sabau Maria tasnádi képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás április 18-án a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában. A tárlatot május 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Festménykiállítás nyílt április 18-án, csütörtök délután 15 órától a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájába a Szatmári Képzőművészek Egyesületének szervezésében. Május 15-ig az egyesület három tasnádi tagja - Vass Csaba, Sabau Maria és Sabau Vasile - mutatja be alkotásait a művészet kedvelő szatmáriaknak.

A tasnádi képzőművészek munkáiból már több alkalommal is nyílt kiállítás Szatmárnémetiben, hiszen már több éve a Szatmári képzőművészek Egyesületének csapatát bővítik. Közülük legkorábban Vass Csaba csatlakozott az egyesülethez: 1980-től megszakításokkal ugyan, de a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja.

A marosvásárhelyi, de Tasnádon élő és alkotó festőművésznek már számtalan városban volt kiállítása. Munkáit bemutatta Stockholmban, Bonnevalban és a németországi Münsterben, több egyéni kiállítása volt Magyarországon és hazánkban is, valamint alkotótáborokban is szívesen részt vesz. Kedvenc technikája a pasztell, a tempera és a vízfesték. Főként tájképeit és csendéleteit csodálhatják festészet kedvelői.

Sabau Vasile közel három éve tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének. Ő a nonfiguratív kompozíciók kedvelője, de szívesen fest tájképek és csendéleteket is. Sabau kedvenc technikája a pasztell, az olaj és a vízfesték, valamint autodidakta módon tanulmányozta az ikonfestészetet.

Az amatőr festőművész 16 éves lánya, Sabau Maria is bemutatta alkotásait a csütörtöki kiállítás keretében. Maria 2011 óta az egyesület ifjúsági szárnyának tagja, a Tasnádi Szakképző Líceum matematika-informatika szakos tanulója, több alkotótábor és művészeti vetélkedő győztese. Kedvence az absztrakt, de olykor portékat és tájképeket is készít. Az utóbbi években főként Wassily Kandinsky és Georges Mathieu munkássága érintette meg.

A kiállítás megnyitón közreműködött a Punctul Urmator zenekar.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: