2010-11-17 19:41:31• hírek • Szatmár.ro

Ady-emlékünnepségek a hét végén

Megint nem sikerült egy ünnepség köré csoportosítani az Érmindszenten megemlékezni szándékozókat.

Több alkalommal voltak nézetkülönsbségek az Ady-emlékünnepség körül, az idén ismét két ünnepi rendezvényt szerveznek a költő szülőfalujában. Miután a nemrég megalakult tasnádi Ady-Kölcsey Egyesület nyilvánosságra hozta műsorának programját, Tőkés László EP-képviselő, a Királyhágómelléki Egyesület és ez Erdélyi Szépmíves Céh is bejelentette: Érmindszenten ünnepséget tartanak - nagyjából éppen abban az időpontban, amikor a tasnádi rendezvény zajlik majd.

A tasnádi megemlékezés a péntek esti, középiskolás-vetélkedő után szombaton, 11 órakor kezdődik a moziteremben, ahol ünnepi felszólalások után kulturális műsor következik. Ezt az érmindszenti koszorúzás követi, 12.30 órakor.

Lehetséges, hogy a másik ünnepi rendezvény addigra nem fejeződik be - a püspökség, az EP-képviselő és a céh által szervezett esemény 10 órakor, ünnepi istentisztelettel kezdődik, majd a szobor megkoszorúzása után Tőkés László és Papcsák Ferenc, volt elszámoltatásért felelős államtitkár mond beszédet, és ünnepi műsor is lesz. Ez az esemény Gencsen fog folytatódni, ahol istentisztelet után közéleti fórumot tartanak.

Bár mindkét fél azt mondja, hogy messzemenően hajlandó lett volna a közös ünneplést illető megegyezésre, az együttműködés mégsem valósult meg, így Ady hívei ismét választhatnak, melyik táborral akarnak együtt ünnepelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: