2010-11-11 09:16:07• hírek • Szatmár.ro

Tasnádi Ady Napok

Idéntől Tasnád lesz az Ady-megemlékezés fő helyszíne.

Javában zajlanak az előkészületek az idei érmindszenti zarándoklatra, amely teljesen új köntösben várja majd az érdekelteket. Miután Muzsnay Árpád, az EMKE partiumi alelnöke Sződemeteren bejelentette: az Ady és Kölcsey emlékünnepségek szervezését átadja a tasnádi magyarság szervezeteinek, nemrég létrejött a Tasnádi Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület, amelynek elnökévé Szilágyi Istvánt választották.

Az új szervezet a két rendezvény szervezése mellett több mindent felvállalt. Ifjúsági táborok, fesztiválok szervezése, hátrányos helyzetű, tehetségek gyerekek támogatása, nemzetközi kapcsolatok ápolása szerepel az elképzelések között.

Az idei Ady-emlékünnepség rendezvényeinek nagyobb része Tasnádon lesz. A Tasnádi Ady Napokat jövő hét végén tartják. Szerdán a kulturális egyesület elkészítette az esemény részletes programját.

Péntek 17. 00 óra, helyszín: Tasnádi Caritas nagyterme
-„Akarom: tisztán lássatok"- középiskolások irodalmi vetélkedője 
- „Ady életútja" - kiállítás

Szombat 11. 00 óra, helyszín: Tasnádi Előadóterem
Ady-megemlékezés
- Köszöntőt mond Véron András, Tasnád város polgármestere
- Beszédet mond Fuchszné Benák Katalin (Hódmezővásárhely): „Ady üzenete a mai ifjúságnak , mit  vesznek a fiatalok Ady üzenetéből"
- Ünnepélyes díjkiosztó: az „Akarom: tisztán lássatok" irodalmi vetélkedő díjait átadja Dr. Varga Attila parlamenti képviselő
- Ünnepi műsor a tasnádi Teletinik diákszínjátszó csoport előadásában:  „Ha a költő szava a szívedhez elér"

Szombat 12.30,  helyszín: Érmindszent (Adyfalva)
- Koszorúzás a költő szülőházának udvarán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: