2009-09-02 13:15:03• hírek • Szatmár.ro

Tasnád: nem lesz kormánytámogatás

Nem támogatja a kormány az új tasnádi városháza felépítését az idén: ezt a választ kapta Günthner Tibor szenátor (RMDSZ) arra a júniusban készült beadványára, amelyet a megígért összegekkel kapcsolatban nyújtott be a kormányhivatalhoz.

A parlamenti tisztségviselő szerint a kormány igen furcsán indokolta döntését: - A válaszban az áll, hogy a kormánytartalékból nem tudnak támogatást nyújtani, mivel azt az őszi államelnök-választásra használják fel. Most is bebizonyosodott, hogy nagy baklövés volt különválasztani a parlamenti választásokat az államelnök-választástól. Én felháborítónak tartom ezt a választ. Günthner Tibor több alkalommal is kifejtette: az RMDSZ parlamenti csoportja helyteleníti azt, hogy a parlamenti választásoktól az elnökválasztásig tartó egy évben tovább húzódik a kampány, és ahelyett, hogy komoly dolgokkal foglalkoznának a pártok, egymás lejáratásán, saját népszerűségük növelésén ügyeskednek.

Ráadásul a gazdasági válság kellős közepén óriási pénzeket költenek el kampánycélokra. Az 1920-ban épített tasnádi városháza homlokzatának egy része és egyik fala február 18-án omlott be, azt követően, hogy évekkel ezelőtt készült szakvélemények szerint életveszélyes volt az ingatlan, és rég le kellett volna bontani.

A Szatmár megyei város önkormányzata szükségmegoldásként egy magánvállalattól bérelt ki egy épületet: jelenleg is ebben működik a polgármesteri hivatal. A régi épületet lebontották, az új városháza tervei már több éve elkészültek: az építkezésre kért 3 000 000 lejes sürgősségi segélyt az önkormányzat a kormánytól még április közepén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: