2008-10-08 20:56:46• hírek • Csenteri Judit

Tartózkodási engedély pontok alapján

Az Északi Liga nevű olasz párt, Silvio Berlusconi kormányfő legfontosabb szövetségese úgy véli pontok alapján kellene tartózkodási engedélyt szerezzenek az Olaszországba bevándorlók.

A rendszer hasonlóan működhetne a jogosítvány megszerzéséhez és megtartásához szükséges pontozási rendszerrel – tájékoztat a NewsIn portál.

A pontozási rendszer értelmében, plusz pontokat kapnának mindazok a bevándorlók, akik nagyon jól ismerik az olasz nyelvet, akik betartják a törvényeket, illetve azok, akik jól be tudnak illeszkedni az olasz társadalomba. Pontlevonásokkal járnának azonban például az adócsalások, vagy a bűnvádi eljárások és egyéb kihágások.

Az olasz Szenátus még nem mutatott be részletesebb tájékoztatót a tartózkodási engedély működéséről, de érvényességéről már tudni lehet, hogy két évig szeretnék, ha egy-egy igazolvány érvényben lenne. Ismert továbbá az is, hogy a tervek szerint helyhatósági intézmények, városházák, vagy bizonyos tanácsok is plusz vagy mínusz pontokkal illethetnék a bevándorlókat, másrészt a közösség érdekében végzett munkával vissza lehetne szerezni az elveszített pontokat. Minden pont elvesztése, az illető bevándorló Olaszországból való kiutasításával járna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: