2015-03-11 12:31:22• hírek • Kocsis Zoltán

Tartotta szavát a Florisal

Bad news is good news, azaz a rossz hír a jó hír, tanítják az újságírói egyetemeken. Ha valami pozitív, annak kisebb a hírértéke, ezt sokszor sajnos a tapasztalat is igazolja. Ezt figyelembe véve csekély érdeklődésre tarthat számon az információ, mely szerint tartotta a szavát a Florisal és eltakarította a levágott ágakat és gallyakat a 17-es lakótelep egyik udvaráról.

Az olvasói számok hajszolása mellett azonban létezik egyfajta újságírói etika is, ami számunkra megköveteli, hogy beszámoljunk például arról, hogy szerda délelőtt a Belsugului, Brasovului, Jocului, Jean-Louis Calderon utcák szegélyezte udvarról a közterület-fenntartó vállalat összeszedte végre a növényi hulladékot - egy nappal azt követően, hogy a Szatmár.ro szóvá tette a problémát.

Amint kedden megírtuk, a Florisal munkatársai a lakók kérésére és a polgármesteri hivatal jóváhagyásából még március 6-án, pénteken metszették (egyesek szerint csonkították) meg az udvarban lévő fákat. Az ezt követően felhalmozódott ág- és gallytömeget azonban keddig sem szállították el. Megkeresésünkre Murg István, a vállalat képviselője ígéretet tett: „hamarosan elszállítják" a gallyakat.

Tartotta szavát, szerda délelőtt már csak egy kis kupac növényi hulladék és egy söprögető munkatárs jelezte, hogy ott az elmúlt napokban komolyabb munkálat zajlott.

Kedden még így nézett ki az udvar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: