2018-08-22 11:29:55• hírek • (x)

Tartáshibák? Az úszás a te sportod, ha változtatni szeretnél!

Utóbbi néhány cikkünkben már pedzegettük, miért is olyan hasznos, miért is olyan jó dolog, ha beiktatjuk az úszást a mindennapjainkba.

Hangsúlyoztuk, mennyire fontos, hogy már kisgyermekkortól hozzászoktassuk magunkat a rendszeres mozgáshoz, illetve, hogy megtaláljuk azt a sportot, amit bármikor szívesen csinálunk és még sikerélményünk is van benne.


Persze az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól is szó esett, elmondtuk többek között, hogy az úszás mellett szól az, hogy a teljes testet átmozgató mozgáformáról van szó. Miközben a vízben mozogsz, feszülnek a hasizmaid, dolgozik a hátad, a vállad, komoly fizikai munkát végeznek a lábaid, egyszóval pár leúszott hossz után egészen biztosan érzed majd minden porcikádat. Hozzátettük, állóképességi sportról lévén szó, a futáshoz vagy a kerékpározáshoz hasonlóan keringési- és légzőrendszerünket egy-egy ezdés alatt fokozottan dolgoztatjuk, erősítjük. 


Itt az ideje, hogy külön hangsúlyozzuk, az úszás milyen jótékony hatással van a tartáshibákra.  A mozgás közege és a vízszintes testhelyzet leveszi a terhet a gerincről, növeli annak rugalmasságát és erősíti a gerinc tartásában résztvevő izmokat. Általában az iskolakezdés időszakában lecsökken a gyermekek mozgása, megnövekszik a szellemi tevékenység, így a padban ülés ideje is, amihez sokszor nem megfelelő ülés társul. A kialakult elváltozások, tartáshibák kezelésében, a rehabilitációs folyamatokban sokat segíthet az úszás, különösen gyermek- és serdülő korban. A hanyag tartást aktív izomerővel, rendszeres tornagyakorlatokkal  tehát korrigálhatjuk, megelőzhetjük.


A Szatmárnémetiben található Select uszoda rendületlenül várja a sportolni, gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat a Gellért Sándor utca 2. szám alá. Ha tanácstalan vagy, hogyan segíts gyermekednek, ha szakoktatókra bíznád, hogy rendesen megtanítsák úszni, ha szeretnéd elősegíteni az egészséges fejlődését, vagy éppen te magad keresed az ideális időtöltést és testmozgást, ne habozz!


Érdeklődni a 0261-706-957-es telefonszámon lehet, illetve bővebb információ a komplexum honlapján is elérhető az alábbi linkre kattintva.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: