2014-12-10 11:43:49• hírek • Szatmár.ro

Tartalmas kiránduláson a Balcescu-Petőfi diákjai

Az iskola diákjai és tanáraik Mikulásnap alkalmából tematikus kiránduláson vettek részt, amelynek célja Szatmár megye déli részének kulturális, történelmi és vallásos értékeinek megismerése volt.

Az eseményre Felician Pop, a Szatmár Megyei Tanács elnökének tanácsadója, valamint Robert Laszlo a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója kezdeményzése nyomán került sor. Az iskolából a kiránduláson részt vettek az V. B, a V. C és az V. D osztályok tanulói - Fechete Carmen, Mic Oprea Daniela és Tempfli Gabriella osztályfőnöknők tanítványai. A csoportot elkísérte Ilutiu Ionel, az intézmény igazgatója, Laczka Katalin aligazgatónő, Suta Crina könyvtáros, valamint akik az iskolán belüli szervezést vállalták: Cuceu Vasile és Pasca Ioan tanárok.

A látogatás az Erdődi Várnál vette kezdetét, ahol a helyi idegenvezető történelmi adatokban gazdag, legendákkal átszőtt, interaktív előadásba vonta be a gyerekeket. A következő állomást az Ákosi Református Templom jelentette, amelynek 850 éves múltját Felician Pop úr foglalta össze. A továbbiakban Ady Endre szülőházának és emlékmúzeumának meglátogatására és megismerésére került sor.

A következő megálló a Kaplonyi Római Katolikus Templom volt, ahol a Károlyi család kriptája lenyűgözte a kirándulókat, akik számos kérdést intéztek a kriptát bemutató ferences szerzetesnek. A nézelődés a Károlyi kastély meglátogatása után egy jó hangulatú pizzázással zárult.

A kirándulás résztvevői élményekben és ismeretekben gazdagon térhettek haza, számtalan fényképben örökítve a nevezetességeket és a kellemes pillanatokat. A szervezők, a projekt következő lépéseként a megye északi részének látogatását és megismerését tervezik.

Kirándultak a Balcescu-Petőfi ötödikesei

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: