2019-11-07 11:31:03• hírek • Bajnai Botond

Tartalmas évet zár a Pusztadaróci Kulturális Értékek Megőrzéséért Egyesület

Ismét sikeres és tartalmas évet tudhat maga mögött a Pusztadaróci Kulturális Értékek Megőrzéséért Egyesület, februártól novemberig havi 2-3 eseményen vettek részt a néptánc-, a népdal-, és a citeracsoport tagjai.

Az egyesületet még 2013-ban jegyezték be, de az aktív munka 2017-ben indult el, azóta pedig töretlen sikerrel működnek: mára közel 60 fiatal vesz részt rendszeresen a próbákon és különböző fellépéseken.
 

Az egyesület célja, hogy nemzedékről nemzedékre átadásra, és ezáltal megőrzésre kerüljenek a község és a térség hagyományai, minek érdekében lehetőséget nyújtanak a helyi fiatalság számára, hogy megélhessék, elsajátíthassák és tovább adhassák a község kulturális örökségét.



A 2019-es esztendő is bőséges volt, hiszen idén is több kulturális eseményt sikerült szervezni, de megannyi vendégszereplésnek és felkérésnek is eleget tettek az egyesület tagjai.
 

Ami a saját szervezésű eseményeket illeti, idén is volt farsangi mulatság, vándor táncház, kulturális családi napok, szüreti szekeres felvonulás, katona bál, stb.



Ezeken a rendezvényeken az egyesületi tagok bemutathatták népdal, néptánc és citeratudásukat, mely nagyon ösztönzően hatott a pusztadaróci közösségre, hiszen folyamatosan csatlakoznak a fiatalok az egyesület hagyományőrző csoportjaihoz.
 

Mára a Pünkösdi Rózsák Néptánccsoportnak 43 tagja van, 16 három és kilenc év közöttim, míg 27 tíz és huszonkét év közötti fiatal.



A Vadrózsák citeracsoportban 10-en járnak, míg a Pusztadaróci Rózsák népdalcsoportot 9 fő alkotja. Helyenként vannak átfedések, vannak olyan fiatalok amelyek két csoportba, de adott esetben mindháromba járnak.
 

Az idei évben nem csak saját rendezésű eseményeken vettek részt az egyesület tagjai, de számos meghívásnak is eleget tettek, felléptek a Partiumi Magyar Napokon, oktató jellegű táborokban voltak, de különböző események társszervezőiként is számon tarthatjuk őket.
 

Ezen események megszervezésében és lebonyolításában nagy segítséget nyújtottak egyesület tagjai, azok szülei, a helyi Polgármesteri Hivatal és a Bethlen Gábor Alapkezelő zrt., akiknek ezúttal is jár a köszönet.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: