2011-05-04 09:13:29• hírek • MTI

Tartalékolva jutna döntőbe a Manchester

Ha a papírforma beigazolódik, és a Manchester United szerda este továbbjut a Schalke 04 ellenében, az angliai Vörös Ördögök négy éven belül harmadik döntőjüket vívhatják a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Sir Alex Ferguson tanítványainak erre több, mint jó esélyük van, miután az első mérkőzésen rendkívül könnyedén, 2-0-ra diadalmaskodtak Gelsenkirchenben, ahol is a hazaiak csak a német válogatott első számú kapusának, Manuel Neuernek köszönhették, hogy nem nőtt ennél is nagyobbra a két csapat közti gólkülönbség.

Az viszont nem kedvező előjel a Manchester számára, hogy vasárnap 1-0-ra elbukta a bajnokságban az Arsenal elleni rangadót, ezzel pedig előnye három pontra csökkent a címvédő Chelsea-vel szemben. Éppen ezért a skót mester várhatóan egy alaposan felforgatott - némiképpen tartalékos - tizenegyet küld majd pályára a németek ellen.

"Több helyen is cserélek majd, fel kell frissíteni az együttest. Paul Scholes visszatér, ahogyan Dimitar Berbatov és Michael Owen is lehetőséget kap. Ugyanakkor a védelemben muszáj a rutinos játékosokat szerepeltetnem" - mondta Ferguson.

A Schalkénak azzal a tudattal kell pályára lépnie szerdán, hogy a hosszabbításhoz is legalább két gólt kell rúgnia anélkül, hogy egyet is kapna, márpedig az MU ebben az idényben 11 BL-mérkőzésén összesen három találatot engedélyezett a riválisoknak.

"Természetesen nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de talán csoda történik majd" - nyilatkozta Christoph Metzelder, a Schalke német válogatott védője.


A Manchester és a Schalke egyik kuriózuma a jaán Ucsida és a koreai Pak összecspása fotó: schalke04.de
A Manchester és a Schalke egyik kuriózuma a japán Ucsida és a koreai Pak összecsapása - és akkor még a kínai Haóról nem is beszéltünk fotó: schalke04.de


Érdekes nehézségek zavarták mellesleg a „királykékek" manchesteri útját: a tervezettnél mintegy két órával később érkeztek csak meg kedden Manchesterbe, miután az indulásnál gondok akadtak néhány játékos papírjaival. A gelsenkircheniek közül a perui Jefferson Farfannak, a japán Ucsida Acudónak, az iráni Ali Kariminek, a kínai Hao Csun-minnek és a brazil Edunak nem volt teljesen rendben az útlevele, a hiányosságokat azonban még a repülőtéren pótolták. Az öt futballistának - mint nem EU-állampolgároknak - vízumra van szükségük az Angliába történő utazáshoz, s a német klub szóvivője azt mondta: mindent időben el is intéztek ezzel kapcsolatban.

A párharc továbbjutója az FC Barcelonával találkozik a Wembley Stadionban, a május 28-i fináléban, ami azt jelenti, hogy 2009 után ismét Barcelona-Manchester United döntőt rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban.

Bajnokok LIgája, elődöntő, visszavágó:
Manchester United - Schalke 21.45 DigiSport.hu, TVR1
A várható kezdőcsapatok:
Manchester United:
Edwin van der Sar - John O,Shea, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Anderson, Darren Fletcher, Paul Scholes, Antonio Valencia - Dimitar Berbatov, Michael Owen
FC Schalke 04: Manuel Neuer - Ucsida Acudo, Christoph Metzelder, Joel Matip, Hans Sarpei - Kiriakosz Papadopulosz, Jose Manuel Jurado, Alexander Baumjohann - Jefferson Farfan, Raúl - Edu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: