2009-05-14 11:57:54• hírek • Gozner Gertrud

Társukra emlékeznek

Május 17-én vasárnap szervezi meg a szatmári EKE a Puskás Endre Emléktúrát. Az indulás délelőtt fél kilenckor lesz Szatmárhegyen a Fő utca 74 szám elől.

A körülbelül három órás gyalogtúra alatt a kirándulók útba ejtik Erdődhegyet, felmennek a Dónát Hegyre, majd a dombról Szatmárhegy másik végében ereszkednek le. A dombtetőről csodás kilátás tárul majd a túrázók szeme elé, a helyet kis kápolna is ékesíti. A túra végén szalonnasütésre kerül sor Vadady Gyula EKE-tag portáján.

 

A szatmári EKE három, ideje korán eltávozott egyesületi tag: Csillag Antal, Márk János és az idén elhunyt Puskás Endre emlékét megfelelőképpen szeretné ápolni. Ennek egyik módja, hogy évente egy-egy nevüket viselő emléktúrát rendeznek. A Puskás Endre Emléktúránál azért esett a választásuk Szatmárhegyre, mert egykori kiránduló társuknak volt egy kis birtoka a községben.

Szatmárhegyre az érdeklődők akár kerékpárral is kimehetnek, körülbelül 15 km a távolság, de akinek ez megterhelő lenne, azok választhatják a személyautót, illetve a buszozást. A túrára Berkeszi Zsoltnál lehet jelentkezni a 0745128564-es telefonszámon. Aki biciklivel szeretne kijutni Szatmárhegyre, az reggel 7 óra 20 perckor legyen az Unió gyár melletti Lukoil benzinkútnál. Gyerekeket is nyugodtan lehet hozni, mert könnyű gyalogtúráról van szó.

A dombtetőről csodás a kilátás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: