2011-04-17 17:36:48• hírek • Szatmar.ro

Egy doberman lett Szatmár legszebb kutyája

A Szatmárnémetiben megrendezett dupla CACIB kutyakiállítás második napján egy, az előző napinál is nagyobb mezőny küzdött meg a trófeákért, ám a szombati győztest nem tudták letaszítani a trónról, így a tibeti terrier lett a Szuperbajnok.

A Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesületének vezetői csak remélni tudták, hogy az általuk szervezett nagyszabású kutyakiállítás vasárnapi második napja is legalább olyan jól sikerül, mint az első. Nos, a végén elégedetten nyugtázhatták: akárcsak szombaton, ezúttal is minden zökkenőmentesen zajlott, sőt az idő még szebb lett.

Bár szombatról sem lehetett azt mondani, hogy szűkös volt a mezőny, vasárnap viszont ezt is sikerült überelni, hisz ezúttal 670 eb mutatta meg magát a kifutón, a gazdik pedig olyan távolabbi országokat is képviseltek, mint Litvánia, Finnország vagy Franciaország.



Vajon a kutyus látta magát tükörben?


Amint azt Lokodi Zsolt nemzetközi bíró a Szatmár.ro kérdésére a nap végén elmondta, a Szatmárnémeti verseny szervezői és résztvevői idén is kitettek magukért: „Egy nagyon szép kiállítás volt ez itt Szatmárnémetiben, a szervezők és a helyi tenyésztők pedig mint évről évről mindig, ezúttal is bizonyították, hogy vezető szerepet játszanak a romániai kinológia terén", mondta a marosvásárhelyi zsűritag. Aki megerősítette, hogy a szatmári verseny nemzetközi ismertségnek és elismertségnek örvend Európa szerte a kutyatenyésztők között.



Szatmár legszebb kutyái


Amint azt már megszokhattuk, a versenynap csúcspontjában megválasztásra került Szatmár valamint a kiállításnap legszebb kutyája. A szatmári ebtenyésztők tulajdonában lévő kutyák közül egy doberman végzett az élen, míg a Best in Show győztese egy drótszőrű foxterrier lett.

A kiállítás legvégén pedig következett a „nagydöntő", amely során a két nap legszebbje, a drótszőrű foxterrier és a tibeti terrier „csapott össze" a versenyhétvége legszebbje, a Szuperbajnok címéért. A két terrier versengéséből végül Rowan, a hét éves, Amerikából érkezett tibeti terrier került ki győztesként.



Rowan a Szuperbajnok


„Nagyon erős mezőny sikerült idén felvonultatnunk, aminek bizonyítéka, hogy minden faj versenyében megtöltöttük a ringet, ami engem személy szerint külön örömmel tölt el". Ezek már dr. Molnár Zsoltnak, a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesületének a szavai, aki egyetértett Lokodi Zsolttal abban, hogy a szatmárnémeti kiállítás színvonala évről évre növekvő tendenciát mutat.


Terrierek egymás között, azaz a két nap győztesei



A vasárnapi Best in Show első két helyezettje



Szatmár legszebb kutyája



Egy orosz agár és gazdája



Kutyakozmetika



"Minikutya", más néven kutyus



"Minikutyák" 2



Egy igazi nagykutya



Nagykutyák



Bekötött fejjel



Becsomagolva



Szeretet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: