2015-12-29 17:13:18• hírek • Kocsis Zoltán

Taroltak a szamoskrassóiak a II. Szilveszter Kupán

Hat csapat részvételével szervezték meg 10-14 éves fiúk számára Túrterebesen a Szilveszter Kupát, amelyet idén második alkalommal írtak ki. A tornát Szamoskrassó csapata nyerte, maga mögé utasítva a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot, az Il Calcio csapatát, Kálmándot, Kökényesdet és Túrterebest.

A hat csapatot két hármas csoportba osztották, amelyen belül mindenki játszott mindenkivel. A csoportmeccsek után az első két helyezett jutott tovább az elődöntőbe. A későbbi győztes Szamoskrassó számára itt még rezgett a léc, mivel a csoportból egy győzelemmel és egy vereséggel csak jobb gólkülönbségének köszönhetően jutott tovább.

Az egyenes kieséses szakaszban aztán már beindult a szamoskrassói henger: az elődöntőben előbb 2-0-ra verte az Il Calciót, majd a döntőben Oláh Balázs góljaival ugyanilyen arányban múlta fölül a Hám Jánost. A katolikus líceum csapata egy győzelemmel és egy döntetlennel jutott tovább a csoportból, majd az elődöntőben büntetőkkel győzte le Kálmándot. Ezek alapján kijelenthetjük, a torna legpechesebb csapata a Kálmánd volt: az egyenes kieséses szakaszban egyetlen meccset sem veszített, mégis a negyedik helyen végzett, miután a kisdöntőben is ily módon maradt alul az Il Calcióval szemben.

A torna legjobb kapusának járó díjat a szamoskrassói Chedes Adrian érdemelte ki, míg a gólkirály a Hám János játékosa, Roszpapa Krisztián lett 4 góllal. Az első három csapat érmeket és oklevelet, a másik három pedig részvételi oklevelet kapott. Valamint a végén mindenki kedvére falatozhatott a finom bográcsgulyásból.

„Úgy érzem, a torna elérte célját. Azt szerettem volna, ha egy délután 60 gyerek legalább öt órán keresztül ne a számítógép előtt görnyedjen, hanem mozogjon inkább", fogalmazta meg a rendkívül puritán és őszinte célkitűzést Sárosi Tibor, a Túrterebesi Általános Iskola igazgatója, a torna szervezője.

„Külön meg szeretném köszönni a tornatanároknak, hogy vakációjukból szakítottak egy napot erre a bajnokságra és a gyerekekre! Név szerint köszönöm Belényi Gábor kálmándi, Lukács Dénes kökényesdi, Boros Zoltán túrterebesi és Szabó Tamás, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tornatanárának, Kallós Zoltán szamoskrassói igazgatónak, valamint Abrudán Róbertnek, az Il calcio csapat edzőjének", mondta Sárosi.

A túrterebesi tornateremben ezzel nem áll meg az élet, az új esztendő első hétfőjén szivacskézilabda-bajnokságot rendeznek a Szatmár-Ferencváros kézilabda-projektben szereplő lányok számára.

II. Szilveszter Kupa eredménye:
A csoport:

Hám János - Túrterebes 5-0
Hám János - Il Calcio 1-1
Túrterebes - Il Calcio 2-8

B csoport:
Kökényesd - Kálmánd 0-2
Kálmánd - Szamoskrassó 1-2
Kökényesd - Szamoskrassó 1-0

Elődöntők:
Szamoskrassó - Il Calcio 2-0
Hám János - Kálmánd 1-1, tizenegyesekkel a Hám János jutott tovább

III. helyért: Kálmánd - Il Calcio 1-1, tizenegyesekkel az Il Calcio nyert
döntő: Szamoskrassó - Hám János 2-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: