2018-06-25 08:07:43• hírek • Bede Emőke

Taroltak a Nachbil vörösborai

Az elmúlt hétvége a borokról szólt Szatmárnémetiben, a fesztiválról pedig nem hiányozhatott a megye egyik legismertebb pincészete, a Weingut Brutler&Lieb Kft. szárnyai alatt működő Nachbil és La Capella sem.

A pincészet igen színes palettával érkezett az Október 25. téren megrendezett Szatmári Borok Fesztiváljára, a standnál ugyanúgy fel lehetett fedezni a Nachbil és a La Capella borokat is, fehértől a rosé-n át a vörösig, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelőt.
 

Amint azt Serli Csilla borszakértő a Szatmár.ro-val megosztotta, még mindig erősen tartja magát az édes vörösbor iránt igény, azonban évről évre egyre többen kacsingatnak más ízvilágok felé is. A borász szerint kézen kell fogni a borok iránt érdeklődőket, és be kell őket vezetni a Szatmár megyei borok terepére is, ugyanis sokak számára ez még mindig ismeretlen terület. Azt azonban mindenképp pozitívumként kell elbírálni, hogy egyre több borkedvelő tudja megkülönböztetni a minőségi nedűket és hajlandó akár kicsivel többet is áldozni rájuk. Persze az ár még mindig fontos szempont a vásárlásnál, de egyre hangsúlyosabban van jelen a borválasztásnál a saját preferencia és a minőség utáni igény –mondta el Serli Csilla, aki néhány óra múlva számos elismerést vehetett át az általa képviselt cég nevében.
 

A Weingut Brutler&Lieb fehér borai egy aranyat és egy ezüstöt is kaptak, a vörösös kategóriájában azonban nem kevesebb mint négy aranyat hozhattak el, ezzel is tovább öregbítve a krasznabélteki pincészet hírnevét.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: