2010-10-01 10:15:28• hírek • Szatmár.ro

Tarolt az MTV a Kamera Hungárián

Kiosztották a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál díjait szombat este Veszprémben. A szeptember 24-25-én megrendezett seregszemlén több MTV-s, illetve a Magyar Televízióval koprodukcióban, vagy a köztévé megrendelésére készült alkotást díjazott a szakmai zsűri.

Színes riport kategóriában Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter és Szepesi Dávid operatőr Háborús napló című riportja nyert, amelyet a Magyar Televízió Panoráma című műsora mutatott be tavaly januárban. A dramatikus művek kategóriájában Bodzsár Márk az MTV-vel koprodukcióban készült, Levegőt venni című filmjét, a Hajónapló '89-09 sorozat egy epizódját értékelte a legjobbnak a zsűri. A magazinműsorok versenyében a szintén az MTV-vel koprodukcióban készült Teknőc a láthatáron című ifjúsági sorozat nyert a Bábu vagy! epizóddal.

Különdíjat érdemelt Bartal Csaba műsora, a Múlt-kor történelmi magazin - NDK menekültek titkos kimenekítése című adása a népszerű tudományos, ismeretterjesztő műsorok közül, illetve az életrajzi- és portréfilmek kategóriájában a Euro Taxi - Radu Mihaileanu Párizsban élő román filmrendezővel forgatott része.

„Sokan azt gondolják, egy háborús szituációban az ember bárhova lerakja a kamerát, biztosan valami nagyon maradandót tud megörökíteni. Ez volt a példa arra, hogy abszolút nem így van" - mondta el Al Ghaoui Hesna a gázai háborúról készült nyertes riportja kapcsán a MTV Ma Reggel című műsorában. Hozzátette: Szepesi Dávid operatőrrel egy olyan háborúról kellett forgatniuk, amit nem láthattak, ezért döntöttek úgy, hogy arról készítenek riportot, milyen bonyolult körülmények között, és hogyan forgatnak a televíziós stábok Gázában.

A Kamera Hungáriát az idén rendezték meg kilencedik alkalommal, a televíziós seregszemlére 284 nevezés érkezett 13+1 kategóriában, közülük 79-et juttatott döntőbe a zsűri. Ezek közül a Magyar Televízió jegyezte a legtöbb alkotást, 15 MTV-s produkciót válogattak a legjobbak közé, utána az RTL Klub (11) és a Hír Tv (7) következett.


Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter és Szepesi Dávid operatőr
Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter és Szepesi Dávid operatőr


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: