2018-04-21 05:13:43• hírek • Oszkó Viktória

Tarolt a sörbringa: Szent György-napi vigasságok a Lépésházban

A már jól ismert gyerekzsivaj fogadott minden érkezőt a Borókagyökér Egyesületnél: idén is megszervezték a Szent György-napi vigasságokat.

Ezúttal is rengeteg izgalmas, erőt- és embert próbáló feladattal, programal készültek a szervezők: akik inkább nyugalomban, kreatív, kézügyességet igénylő feladatokkal akarták elütni az időt, azok is megtalálták a maguk kis csapatát, és a sportosabb, több mozgást igénylő gyerekek sem unatkoztak egy pillanatig sem.


A hatalmas udvar több pontján különböző versenyszámokban mérhették össze tudásukat a bátor jelentkezők. Voltak, akik az íjászkodás mesterségét sajátították el, de olyanok is akadtak, akik inkább az erejükben bíztak és sulykot vetettek.


Minden állomáson szakértő felnőttek foglalkoztak a kicsikkel, elkerülve ezzel a kisebb-nagyobb baleseteket, és persze a maximumra fokozva az élvezeti értéket, hiszen a jó tanácsoknak köszönhetően mindenki a legjobb tudása szerint teljesíthetett.


Megint máshol mocsárjárás és gólyalábas verseny hívogatta a legügyesebbeket, de persze osztatlan sikert aratott a „sörbringa” is, amit teljesen elleptek a gyerekek és több kört is tettek vele a környéken. Sör ugyan nem járt hozzá, annál több élmény viszont igen: alig lehetett lecsábítani a járgányról a kicsiket.



Aki kimerült a nagy játékban, hamar pótolhatta az elégetett kalóriákat: kemencében sült pityókás kenyér hívogatta illatával az arra tévedőket, amihez házi zsír és friss hagyma, na meg persze tea is dukált.


A jó idő csak a ráadás volt, nem volt szülő, tanár, kísérő vagy gyerek, aki ne élvezte volna ezt a csodás tavaszi napot és a rengeteg programot, amit a Borókagyökér Egyesület teremtett. Az eseményt támogatta a Communitas Alapítvány és a budapesti Hagyományok Háza. 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: