2007-06-08 15:39:21• hírek • Tamás Jakab

101 szünidei mese

 A Nagykárolyi Városi Könyvtár nyáron változatos programokkal várja a gyerekeket.

A Szatmár.ro korábban már beszámolt arról, hogy a Nagykárolyi Városi Könyvtár egy pályázat során 10.000 lej értékű támogatást nyert gyermekeknek szóló kulturális programok megvalósítására. Valean Erika, a könyvtár munkatársa a Szatmár.ro-nak elmondta, június 15-én kerül sor a rendezvénysorozat megnyitójára, egyben a felújított erkély ünnepélyes átadására.

Valean Erika

A gyermekeknek szóló programok között szerepel majd meseolvasás magyar és román nyelven, zenehallgatás és egyéb szórakoztató foglalkozások. Minden hónap utolsó hetében kézműves foglalkozást tartanak majd, az első alkalommal Mészáros Magdolna irányítása alatt gyöngyfűzésen lehet részt venni. Júliusban a Down-kóros gyermekek tartják majd a foglalkozást, akik a szövés világát mutatják be az ellátogató gyermekeknek. Valean Erika szerint azért gondoltak a Down-kóros gyermekekkel való együttműködésre, mert sokan nem ismerik őket. A gyerekek nagyon sokszor előítélettel viseltetnek irántuk, ami nem helyénvaló, ezt szeretnék megváltoztatni. A nyáron két-két bábelőadást is tartanak majd magyar, illetve román nyelven. A szatmárnémeti Brighella Bábszínház a Rigócsőr király című előadását biztosan láthatják majd a kicsik, de mellettük egy váradi társulattal is folynak az egyeztetések.

A felújított erkély a felnőttek számára is elérhető lesz, ugyanis nyáron csütörtökön és pénteken egészen este 9 óráig látogatható lesz. A Városi Tanács jóvoltából padlószőnyeget helyeznek az erkélyre, emellett 3 darab kinyitható, 8 személyes asztal is a kényelmet fogja szolgálni. A tervek szerint minden hónapban ugyanazon a napon és ugyanazon az órában a Collegium Régizene Együttes koncertjét hallgathatja meg itt a közönség. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: