2010-09-27 06:56:30• hírek • Szatmár.ro

Tarka halleves és tűzdelt pulykamell sült almával

A mai receptet Botos Alexandru küldte be, jutalma egy három kilogrammos, kitűnő minőségű Hutton száraztésztákból összeállított ajándékcsomag.

Tarka halleves

Hozzávalók:


A leveshez: 25 dkg halfilé, (tetszés szerinti főzőhalból), 1/2 citrom leve, 2 szál sárga és fehérrépa, 1 kisebb karalábé, 1 nagyobb fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 db babérlevél, só , bors , kapor.           
A galuskához: 5 dkg margarin, 5 dkg sajt, 1 tojásfehérje, só , csipetnyi szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, 15 dkg liszt, víz.

Elkészítés:

A galuskához az olvasztott margarint összekeverjük a sajttal, a tojásfehérjével, a szerecsendióval, a petrezselyemzölddel, a liszttel és annyi vízzel, hogy formálható galuskatésztát kapjunk, majd fél órára pihenni hagyjuk. A darabokra vágott halfilét citromlével lecsöpögtetjük és félretesszük. A leveszöldséget hosszúkásra vágjuk.  A forró olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát, majd a zöldségeket. Felöntjük 1/2 l vízzel, megsózzuk, és lefedve 10 percig főzzük. Beletesszük a halkockákat, és a kiskanállal diónyi darabokra formázott galuskákat. Kis lángon 5 percig főzzük, és annyi vizet öntünk még rá, amennyi szükséges. Puhára főzzük, sózzuk, borsozzuk. A levest kaporral meghintve tálaljuk.

Tűzdelt pulykamell sült almával

Hozzávalók:


1 kg pulykamellfilé, 20 dkg füstölt szalonna, 8 db alma, só, pici fahéj, cukor, olaj.      

Elkészítés:

A húst sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, majd a külsejét, finoman megsózzuk. Egy tepsibe vékonyan olajat és vizet öntünk, beletesszük a húst, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk fóliával, és egy negyed órát pároljuk. Akkor a fóliát eltávolítjuk,  az almák magházát kifúrjuk, belsejüket fahéjas cukorral megszórjuk és a húsok köré tesszük, hogy egyszerre legyen kész. , gyakori locsolgatás mellett puhára sütjük. A húst felszeleteljük, köré rakjuk a sült almát, és burgonyakörettel tálaljuk.                                                                                                                            

Jó étvágyat kívánunk!


Hutton hullámos tészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz
Hutton hullámos tészta. Összetevők: tésztaliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás, ivóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: