2008-07-08 08:47:11• hírek • Szatmar.ro

Tárgyaltak a tömegszállítási problémákról

 Az Egyeztető Bizottság ülésén a tömegszállítási problémák fő kérdésként szerepeltek.

Korábban a törvény kötelezte a helyi önkormányzatokat, hogy rendszeresen üljenek össze és beszéljék át a fennálló problémákat. Bár a jogszabályok azóta változtak a Megyei Tanács, a Prefektúra, és a Polgármesteri Hivatal vezetői mégis szükségszerűnek tartják az operatív egyeztetéseket. A hétfői ülésen a tömegszállítás kérdése is felvetődött.

Csehi Árpád megyei tanácselnök arról számolt be lapunknak, hogy kedd délutánra elkészül a tömegszállításra vonatkozó megyei működési szabályzat, amely számos kérdést egyértelművé tesz majd. - Egy ilyen működési szabályzat hiánya okozta a tömegszállítás egyik legnagyobb problémáját. Ebbe bele lesz foglalva ki, hogyan, milyen kereteken belül ellenőrizhet, ki végezhet esetleges módosításokat, milyen bérletekre van szükség, hogy a lakosság igényeinek minél szélesebb skálán tehessünk eleget. A jegyárakat időközönként a Fogyasztóvédelmi Hivatal fogja majd ellenőrizni – magyarázta Csehi.

A működési szabályzat jövő hét hétfőn kerül a tanács elé, addig javaslataikkal többen kiegészíthetik. Az alternatív megállók ügyében még zajlanak a helyi egyeztetések.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: