2014-03-25 18:34:08• hírek • Szatmár.ro

Tárgyalási szimulációs versenyt rendeznek Szatmárnémetiben

Kipróbálnád magad, mint diplomata? Részt vennél egy brüsszeli tanulmányúton? Szeretnél értékes szakmai gyakorlatot nyerni? Jelentkezz még a héten és építsd játszva karriered! A 3. Kárpát Medencei Tárgyalási Szimulációs Verseny helyszíne Szatmárnémeti lesz!

A Negomoot egy teljesen egyedülálló magyar kezdeményezés. Olyan tárgyalási szimulációs versenyeket szerveznek egyetemistáknak, ahol objektíven mérhető a teljesítményük. A játék alapötlete Brüsszelben dolgozó magyarokhoz köthető, akiknek két cél lebegett a szemük előtt: megismertetni az uniós döntéshozatalt a magyar fiatalokkal, illetve megteremteni a gyakorlatorientált felsőoktatási képzést.

Olyan készségeket fejleszt a verseny - pl. érdekérvényesítés, tárgyalástechnika, kompromisszumkészség, csapatmunka -, melyekre a való életben, karrierépítéskor sokkal nagyobb szüksége van az embernek, mint az egyetemeken megszerezhető lexikális tudásra.

Az első szimulációra 2008-ban került sor, magát az egyesületet pedig 2009 nyarán alapították egykori játékosok. Azóta több mint 20 versenyükön, közel 2000 hallgató vett részt.

Nemzetközi versenyeket szerveznek Brüsszelben, határon túli magyaroknak szóló versenyeket Erdélyben - idén például Szatmárnémetiben.

A 3. Kárpát Medencei Tárgyalási Szimulációs Versenyre március 31-ig lehet jelentkezni a www.negomoot.hu weboldalon. A versenyt április 3-6. között fogják megrendezni Szatmárnémetiben. A verseny programjáról, nyereményekről, jelentkezési feltételekről a Negomoot facebook-oldalán olvashatsz.

A legjobb játékosokat európai parlamenti, és minisztériumi szakmai gyakorlatokkal jutalmazzák. A nyeremények között szerepel egyebek mellett szakmai gyakorlat a Környezetvédelmi és klímaváltozási minisztériumban, Korodi Attila miniszter kabinetjében, gyakorlat Borbély László mellett, aki Képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke vagy szakmai gyakorlat az Autonetnél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: