2019-01-22 14:39:24• hírek • Bede Emőke

Tapsvihar és torta várta munkahelyén Gyenes Emánuelt

Gyenes Emánuel, mindannyiunk Manija kedden tért haza, s természetesen első útja az Autonet székhelyére vezetett, ahol kollégái és a helyi sajtó képviselői dörgő tapssal és tortával fogadták a szatmári Dakar-hőst.

Az Autonet Motorcycle Team képviseletében Gyenes Emánuel már sokadik alkalommal vágott neki az embert és motort próbáló versenynek, viszont ilyen nehéz dolga talán még sosem volt. A Dakar előtt hét héttel ugyanis a versenyző karját törte egy sajtóesemény során. Sérülése olyan súlyos volt, hogy még orvosai sem hittek abban, hogy a startpisztoly eldördülésekor Mani ott lesz a rajtvonalnál. A valóság azonban rácáfolt a bizonytalankodókra, hiszen 2019. január 6-án a szatmári motoros gépszörnyetege annak ellenére is felbőgött, hogy Mani egészségügyi állapota még mindig nem volt tökéletes.
 

„Tudtam, hogy nem lesz problémamentes, de úgy éreztem, hogy meg tudom csinálni. Csak első nap éreztem úgy, hogy túlvállaltam ezt az egészet és túl makacs voltam, de utána napról napra jobb volt, egyre jobban éreztem magam. Csak megint közbejött egy esés, ami sajnos áthúzta a számításaimat, és odavezetett, hogy feladni kényszerültem. De nem bánom egyáltalán, hogy megpróbáltam. Sokkal jobban bánkódtam volna, ha nem vágok neki” –mondta el a sajtótájékoztató során Gyenes Emánuel.
 

A motoros emellett azt is megosztotta a sajtó képviselőivel, hogy nem a nyolcadik napon esett el először, viszont a többi alkalommal kis sebességnél történtek az incidensek, így komolyabb következményük nem lett. Az idei Dakar szempontjából végzetes esés azonban sokkal nagyobb tempónál következett be, s a gyógyulófélben levő karba ismét fájdalom hasított. Bár megpróbálta folytatni útját, tíz kilométer megtétele után Maninak riasztania kellett a mentőhelikoptert, és be kellett látnia, hogy számára ezzel a verseny véget ért.
 

Ami a verseny során használt motort illeti, Gyenes csak szuperlatívuszokban tudott beszélni róla, mi több, azt is elárulta, hogy a további megmérettetéseken is ezzel a vassal fog rajtvonalhoz állni, persze csak egy alapos átvizsgálást követően. Hogy milyen tervei vannak a szatmári Dakar-hősnek a közeljövőre vonatkozóan, alábbi videónkból kiderül. Hallva a kalandokat, mindannyian büszkék lehetünk Manira, ki nem mindennapi erőfeszítés árán jutott el a nyolcadik napig.

 

Gyenes Mani a Dakaron szerzett élményeiről mesél a City Rádió hallgatóinak és a Szatmár.ro olvasóinak.

Posted by Szatmar.ro on Tuesday, January 22, 2019
Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: