2012-06-19 16:54:58• hírek • Póti Orsolya

Táplálkozási tippekkel lettek gazdagabbak az anyukák

Táplálkozási tanácsok hangzottak el kedd délután a Szatmári Baba-mama Klubban. Ez alkalommal Bura Radu tartott érdekes előadást, aki bemutatójában a kiegyensúlyozott, helyes étrend kialakítására fektette a hangsúlyt.

Június 19-én is megszervezte hagyományos találkozóját a helyi Baba-mama Klub a Lutheránus-Evangélikus Parókián. A rendezvényen résztvevők megtudhatták mit is kell tenniük az egészséges életvitel kialakításának érdekében, milyen ételeket ajánlott fogyasztaniuk és mit nem, valamint arra is fény derült, hogy miért kulcsfontosságú a reggeli.

Sok szülő volt kíváncsi arra az előadásra, melyet Bura Radu tartott, hiszen többen is tudják, hogy a család szerepe jelentőségteljes az egészséges életmód kialakításában. Ehhez viszont nem mindegy, hogy milyen tanácsokat szívlelünk meg. Lényeges, hogy saját tapasztalataink mellett szakértők javaslatait is szem előtt tartsuk.

A keddi találkozó előadója, Bura évekig óceánjárókon dolgozott, mint táplálkozási tanácsadó és mozgásprogram tervező. Bevezetésképpen felvázolta, hogy a szervezetnek szénhidrátra, fehérjére és zsírokra is szüksége van, tehát nem lehet különbséget tenni közöttük fontosság alapján. A szénhidrátok nélkülözhetetlen szerepet játszanak az izomműködésben, valamint a vérsejtek energiaforrásaiként, a fehérjék biztosítják a fejlődő test építéséhez szükséges anyagokat, a zsírok pedig az agy és az idegrendszer működésében játszanak jelentős szerepet.

A táplálkozási tanácsadó elmondta: fontos, hogy megadjunk szervezetünknek minden tápanyagot, de úgy, hogy közben figyeljünk az arányokra. Szinte bármit fogyaszthatunk, de csak mértékkel.



„Ahhoz, hogy közérzetünkön, fizikai állapotunkon javítani tudjunk és jobban érezzék magukat a mindennapokon, fontos, hogy néhány alapvető dologra odafigyeljünk. Nem szabad soha elmulasztanunk a reggeliket, és azokat gazdag vacsorával helyettesítenünk, hanem kezdjük a napokat kiadós étkezéssel." - magyarázta.

Reggeli nélkül indítani a napot olyan, mint üzemanyag nélkül autóba ülni, azonban sokan kihagyják ezt a „főétkezést". Az egészséges étrend kialakítása mellett, az előadó szerint fontos a rendszeres testmozgás bevezetése, hiszen ezzel is segítjük szervezetünk egészséges, méregtelenítő működését.

Az étkezési tanácsadó nem utoljára tartott előadást a klubban, ugyanis Gödri Réka, a klub vezetőjének meghívására máskor is szívesen ad különféle tippeket, tanácsokat az érdeklődő anyukáknak, kismamáknak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: