2008-02-21 19:34:17• hírek • István Löchli

Mezőgazdasági szimpózium nem csak gazdáknak

 Egy speciális eljárással jobb minőségű utak készíthetők megyénkben.

A Szatmár megyei Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal mezőgazdasági szimpóziumot szervez február 27-én szőlészet- borászat, valamint gyümölcstermesztés témakörében.

Amint azt Scholcz Béla, a Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, nemcsak mezőgazdasági témák lesznek megvitatva, hanem az Agrotech cég képviselője, Nagy Gábor is jelen lesz a szimpóziumon, aki egy különleges útépítési megoldásról fog előadást tartani a megjelent megyebeli községek képviselőinek. Amint Nagy Gábor elmondta, az általuk kifejlesztett megoldással 40 százalékkal kevesebb alapanyagot kell felhasználni az útépítés során, ezáltal jóval olcsóbb, mint a jelenlegi technikák, valamint az így készült utak sokkal strapabíróbbak lesznek. A technika egyedülálló, ugyanis az utak alapját újrahasznosított hőerőművi pernyéből készítik, mely nagyobb kohászatoknál mellékterméknek számít. Ebből az anyagból már 2004-ben készítettek egy referencia utat Szatmárnémetiben, mely már négy éve tökéletesen helytáll, az idők folyamán sem kátyúk, sem deformálódások nem jelentek meg rajta. Ez az eljárás nagymértékben megkönnyítené a falusi utak felzárkóztatását az európai normákhoz.

A Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal már több száz meghívót küldött el a megyebeli polgármesteri hivatalok képviselőinek, valamint gazdálkodóknak, de ezen kívül minden érdeklődőt várnak a február 27-én 10 órai kezdettel a Sváb Házban megszervezendő mezőgazdasági szimpóziumra.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: