2012-11-16 11:19:16• hírek • Póti Orsolya

Tanúságot tettek a Communita Cenacolo fiataljai

November 16-án, délelőtt az alkohol fogságából szabadultak, a „Communita Cenacolo" közösség fiataljai tettek tanúságot a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai előtt.

A „Comunita Cenacolo" közösséget 1983-ban alapította Elvira Petrozzi nővér a kábítószerfüggő fiatalok megsegítésére. A közösség központja Saluzzóban, Olaszországban működik, de szerte a világban - Ausztriában, Horvátországban, Franciaországban, Bosznia-Hercegovinában, Brazíliában, a Dominikai Köztársaságban - több mint harminc házat tartanak fenn.

A „Comunita Cenacolo" fiataljai az alkohol és a kábítószer fogságából szabadultak, és ma már őszintén tudnak vallani a megélt rosszról és a választott jóról. Tanúságtevésükre első alkalommal került sor „Sötétségből a fénybe" címmel november 16-án, pénteken tíz órától, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban.

Az előadáson a X., XI. és XII. évfolyamok és a tanintézmény pedagógusai vettek részt. A közösség fiataljai pénteken Nagykárolyba is ellátogatnak, és 13 órától a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceumban beszélgetnek IX., X. és XI. osztályos diákokkal, majd kiutaznak az erdődhegyi Helga Winter közösségi házba, ahol az iskola XII. osztályos tanulói hivatástisztázó lelki hétvégéjéhez csatlakoznak.

Ezzel még nem zárul le látogatásaik sora, ugyanis 17-én és 18-án a nagybányai Krisztus Király plébánián tesznek tanúságot. Szombaton este a hat órai szentmise keretében különösképp a fiataloknak, vasárnap délelőtt a tíz órai szentmise keretében pedig minden érdeklődőnek beszélnek a szenvedélybetegségek, a kábítószer veszélyeiről, romboló hatásairól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: