2016-04-24 09:26:21• hírek • Szatmár.ro

Tanulságos Szent György napi vigasságok

Nagy volt a nyüzsgés a Szejke-tanyán szombaton: mindenki az ügyességét bizonygatta.

Élettel telt meg újra a Lépésház és környéke szombaton délben. A Szent György napi vigasságokat szervezték ekkor a Borókagyökér Egyesület önkéntesei, számos izgalmas és mozgalmas versenyt készítettek elő az egész család számára. Kicsik és nagyok kipróbálhatták magukat sulyokvetésben, gólyalábazásban, mocsárjárásban, vagy éppen biciklikerék-kergetésben. Lehetőség volt kipróbálni a sárkányeregetést és sokan érdeklődtek az íjászkodás iránt is.

A versenyek győztesei jutalmat kaptak, de azt hisszük, hogy mindenki jól járt, aki kilátogatott a rendezvényre. Szikrázó napsütésben sokféle játékos mozgással lehetett levezetni a munkahelyen vagy éppen az iskolában felgyűlt sztresszt. A különböző feladatokban kifáradt felnőttek és gyerekek vöröshagymás-zsíros házi kenyérrel pótolhatták az elvesztett energiát, később gulyás készült, és sajnálhatja, aki kihagyta a kemencében sütött szalonnás-hagymás langallót.

A résztvevők több kézműves foglalkozáson is részt vehettek, a kicsit kényelmesebbek pedig vásárolhattak a Borókagyökér Egyesület ügyes kezű mestereinek a portékáiból.

És akkor következzen a címben emlegetett tanulság. Gyakran mondogatjuk, hogy a gyerekeket csak a számítógép, az internet érdekli és nem hajlandók a friss levegőn játszani. Most bebizonyosodott: ha lehetőséget kapnak, kihívással szembesülnek, abba sem akarják hagyni a játékot. Érdemes velük megismertetni a sárkányeregetést vagy éppen a gólyalábazást, a játékokat, amikkel gyermekkorunkban játszottunk - a számítógép pedig órákon keresztül eszükbe sem fog jutni.

A rendezvény támogatói a Communitas Alapítvány és a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ volt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: