2009-03-20 09:44:46• hírek • Szatmár.ro

Tanulmányt készítenek az új sportcsarnokra

Csütörtök óta van költségvetése Szatmárnémeti városának. Bár láthatóan a gazdasági válság rányomta bélyegét a 2009-es büdzsére, RMDSZ-es javaslatra bekerült egy új pont: az új szatmárnémeti sportcsarnok megvalóthatósági tanulmányának elkészítése.

A javaslat megfogalmazói Kereskényi Gábor alpolgármester, Fógel László és Magyar Lóránd tanácsosok, a sportbizottság tagjai. Amint a kezdeményezők a Szatmár.ro-nak elmondták: nem kis dolog, hogy egy ilyen nehéz évben 100.000 lejt sikerült elkülöníteni egy új beruházás elindítására. A következő lépés egy megfelelő - 1,3 - 1,5 hektárnyi - terület kiválasztása melyre jelenleg is több variáció létezik. Amennyiben megvan a telek, el lehet indítani a tanulmány elkészítését.

Arra a kérdésre, hogy maga a sportcsarnok mikorra készülhet el, Kereskényi Gábor a következőket nyilatkozta: „Megfelelő helyszínnel és a megvalósíthatósági tanulmánnyal a kezünkben elkezdhetünk források után nézni. Saját forrásból Szatmárnémeti nem képes egy ilyen jellegű létesítmény elkészítését megfinanszírozni, és sajnos az EU sem támogat sportcsarnoképítést. A román kormánynál azonban lehet mit keresni. Többek között Günthner Tibor és Valer Marian szenátorok is segítségükről biztosították a kezdeményezést. Amennyiben megvan a kormánytámogatás, akár 2-3 éven belül is megépülhet a kétezer férőhelyes létesítmény."

Nő a népszerűsége a kézilabdának és a kosárlabdának, kellene egy nagy sportcsarnok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: