2011-10-04 16:56:23• hírek • Kocsis Zoltán

Nyolcezer liter sört ittunk meg az Oktoberfesten

Szeptember 30. és október 2. között egy rendhagyó esemény tartotta lázban a szatmári lakosság egy részét: a város történelmében első ízben rendezték meg a Sathmarer Oktoberfest nevű eseményt. A Károlyi út végén, a Dana hotel mögött felállított óriási sátorban eredeti, Németországból hozott sör-és kolbászspecialitásokat lehetett kapni.

Az ezer személy befogadására képes sátort, a szervezők számításai szerint, mintegy hatezer személy látogatta meg a két és fél nap alatt. Mindez túltett a szervezők előzetes várakozásain, hisz amint Knil Róbert a szatmár.ro-nak elmondta, ők olyan ötezer személyre számítottak.

Thomas Emmerling, a felszolgált sört és élelmiszert importáló Terom Logistic&Distribution vezetőjének adatai szerint a húszezer liter Veldensteiner sörből mintegy nyolcezer liter fogyott el, míg a kolbászokból és húsokból olyan egy tonnányit ettek meg a szatmáriak.

Knil Róbert elmondta, hogy Emmerling elégedett volt az első szatmári „októberfeszt" eredményeivel és a jelek szerint nyitottnak mutatkozik a jövő évi folytatásra. Amennyiben a lakossági visszajelzések is inkább pozitívak lesznek - tette hozzá.

Ennek érdekében sokat nyomott volna a latba, ha csúcsidőben a vendégnek nem kellett volna akár egy órát is várnia a sörére és a kolbászára. A felszolgálást alaposan megnehezítette, hogy mindössze két csapból csapolták a sört. Ráadásul, aki újabb adagot szeretett volna, annak előbb ki kellett állnia a sort a vásárlást lehetővé tevő szelvények után, majd pedig beállhatott a sörért vagy kajáért - egy újabb sorba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: