2010-03-18 15:44:44• hírek • Póti Orsolya

Tanulj szambát a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,

... egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,

... egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.


A szamba a Rio De janeiroi karneválokat juttatja eszünkbe
A szamba a Rio De janeiroi karneválokat juttatja eszünkbe


Amikor azt hallja az ember, hogy Szamba, eszébe jut a Rio de Janeiro-i Karnevál és Brazília. Innen ered a Szamba, amely Brazília nemzeti tánca. Ez a tánc afrikai, indiai és ibériai hatások keveredése. 1830-tól egy olyan tánc volt megszületőben, amely ötvözte a négerek testmozgását és lundui sway-t. Azután hozzátettek karneváli tánclépéseket, és végül a táncosok kialakították az európai stílust, amelyben a partnerek közelebb kerültek egymáshoz.

1885-ben ez a tánc először a Zemba Queca nevet, majd a Masemba nevet viselte. A Masemba a 20-ik század elején ötvöződött egy másik híres Brazil tánccal, a Maxixeval, és népszerű lett Amerika és Európa szerte. Még ma is tartalmazza a szamba a Maxixe lépéseket. Egy másik elnevezése a Szambának a Carioca volt, 1930 körül.

A szamba a Második Világháború után lett népszerű az európai táncszalonokban. Pierre Lavelle 1956-ban átstrukturálja a táncot, amelynek ezután számos típusa alakult ki. Körülbelül ennyit a szambáról, hagyjuk, hogy többet fedezhessenek fel a táncról a Loga Dance Schoolban.

A Loga Dance School április 6-án indítja az új formában megszervezett tanfolyamokat, amelyekre március 1 és 30-ka között lehet jelentkezni 16 órától 21-ig, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben. ( a régi nyomda  helységében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon. Az új Salsa oktatás május 7-től kezdődik, a beiratkozás szintén 16 órától 21 óráig lehetséges a már fent említett helyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: