2010-04-16 08:49:44• hírek • Póti Orsolya

Tanulj salsát a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.



A Salsa a latin és afro-karibi ritmusok keveréke


A Salsa a latin és az afro-karibi ritmusok keveréke, mint a mambo, rumba, guajira, charanga, cha cha cha és guaguanco. Egyes feltevések szerint a tánc kialakulásához hozzájárultak a kubaiak, a Puerto Rico-iak és észak-amerikaiak is. A 60-as évek körül véget ért a Mambo fénykora. Elérkezett az idő egy új stílus kialakulására, amely a 60-as évek végére fejlődött ki. A Salsa különösen a fiatalok körében lett nagyon népszerű. A tánc igazi nemzetközi elismerésére 1975-ben került sor, amikor megszervezték a  Latin NY Awards-ot. A korabeli média ekkor a legnagyobb figyelmet szentelte a latino zenéhez kötődő eseményre.

A  Fidel Castro forradalma által hozott jelentős politikai és kulturális változások is befolyásolták a tánc fejlődését és kialakulását. New York-ban puerto ricóiak százezrei éltek, így a Puerto Rico-ból származó  „Bomba" és „Plena" ritmusok összeolvadtak az észak-amerikai és kubai ritmusokkal.

A New York Latin Soun, a kultúrák összeolvadásának eredménye, a latinamerikai bevándorlók által alakult ki, akik Kubából, Puerto Ricoból, Dominikából, Kolumbiából és Venezuelából érkeztek az Egyesült Államokba. Ők adták a későbbiekben a táncnak és a zenének a „Salsa" nevet.   A „Fania Allstars" designere, Izzy Sanabria volt az, aki először használta a Salsa kifejezést, hogy fellendítse az új  zenei stílust,  ezért elnevezték „Mr. Salsanak".

A Loga Dance School  május 21-től indítja az új formában megszervezett Salsa oktatást, amelyre beiratkozhatnak május 6-ig,  16 és 21 óra között, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben (a régi nyomda  helységében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: