2010-04-22 07:44:17• hírek • Póti Orsolya

Tanulj merenguét a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.


A merengue a Dominikai Köztársaság nemzeti tánca
A merengue a Dominikai Köztársaság nemzeti tánca


A 19. század közepén a Merengue nagyon népszerű volt a Dominikai Köztársaságban. Nem csak azért, mert majdnem minden alkalommal ezt táncolták, hanem mert a legnépszerűbb táncok közé tartozott a karibi vidéken és Dél-Amerikában. A tánc jelenleg az egyik standard tánc a latin-amerikai táncok közül. A Merengéről az első cikk Eugene Permodo által, az Oasis kiadványban jelent meg 1854-ben, 1930-ban pedig a táncot elismerték a Dominikai Köztársaság nemzeti táncaként. A merenguét ezek után New Yorkba is bevezették, de ott majd néhány évvel később lett népszerű.

A tánc 1850 körül született Cibaoban. Itt annyira népszerű lett ez a ritmus és a tánc, hogy a helységet nevezték a Merengue bölcsőjének. A 20. század elején néhány tanult zenész - Juan F. Garcia, Juan Espinloa stb. - egy kampányt szerveztek annak érdekében, hogy bevezessék ezt a táncformát a tánctermekbe. Eleinte nem volt sikerük, mivel a közösség elutasította a zene szövegét a helyenként előforduló vulgáris  kifejezések miatt. Néhányan azt mondják, hogy a Merengue két táncból alakult ki - egy afrikai táncból és a francia menüettből - úgy, hogy a korabeli rabszolgák megfigyelték a felsőbb társadalmi réteg tánclépéseit, és ezeket ötvözték sajátjaikkal, mivel az európai táncok számukra unalmasak voltak.

Eredetileg a merenguet nem párban táncolták, hanem egy úgynevezett körtánc volt, amelyben mindenki előre nézett, és a bonyolult lépésekre és a karok gyors mozgására koncentráltak. Ekkor még nem volt benne csípőmozgás, mivel az afrikaiak nem mozgatják csípőiket táncolás közben. A társadalom akkor kezdte igazán elfogadni a táncot, amikor egy santiagói arisztokrata család megkérte Luis Albertit, hogy írjon egy dalt lányuk 15-ik születésnapjára. A „Compadre Pedro Juan" című dalt nem csak elfogadták, de slágerré vált, és a merengue himnuszának tekintik.  A legfontosabb esemény, ami a merenguet igazán képviseli, az a Dominikai Köztársaságban évenként megrendezett júliusi karnevál. Több ezer dominikai és turista táncol a latinos ritmusokra.

A Loga Dance School  május 21-től indítja az új formában megszervezett Salsa oktatást, amelyre beiratkozhatnak május 6-ig,  16 és 21 óra között, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben (a régi nyomda épületében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: