2010-03-24 09:07:49• hírek • Póti Orsolya

Tanulj cha chát a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban: ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Mindez az életed része lehet, ha betekintesz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.
A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval...

... egy varázslatos érzés, ami megtanít élni és mindennek örülni,
... egy eszköz, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
... egy „társ", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad. Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet boldogságod forrása és vágyaid kifejezése, ezáltal kimutathatod saját éned.


Cha cha cha
A Cha Chát Havannában játszották kubai zenészek


A Cha Cha a Mambóból nőtte ki magát, egy tánc amelynek három formája  van  - egyszerű, dupla, vagy tripla -, az amerikai dzsessz ritmus és a kubai rumba ötvözetének eredménye. A Mambót amerikai és kubai zenészek játszották havannai kaszinókban az 1940-es évek végén.

Több vita is fölmerül a Cha Cha eredete felől. Az egyik variáció a Cha Cha nevét veszi figyelembe, a táncot a „chatch" figurából származtatja, amely két lassú lépésből áll, amelyet három gyors súlyváltás követ. Az 50-es évek elején jöttek létre az alaplépések variációi, amelyekből egy új tánc alakult ki, amely a Cha Cha Cha nevet kapta.

Mások azt mondják, hogy ezt a táncot Pierre Lavelle angol tánctanárnak köszönhetjük , aki 1952-ben ellátogatott Kubába, és észrevette, hogy a Mambót másképp is táncolják. Visszatért Angliába, és elkezdte tanítani a Mambónak ezt a változatát, mint egy külön tánc típust. Később a táncot Arthut Murray standardizálta, aki kivett egy Cha-t a ritmustból, ezáltal kialakítva az egy, két, há - Cha Cha Cha számlálást.

1951-ben Enrique Jorrin, kubai hegedűs fellépései közben bevezeti a Cha Cha Cha ritmust a kubai táncparkettekre, 1961-ben pedig versenytánc lesz. A Cha Cha ritmus a következő előadók dalain észlelhető: Carlos Santana, Enrique Iglesias, Gloriei Estefan, Julio Iglesias, Ricky Martin, Jack Costanzo&Don Swain.

A Loga Dance School április 6-án indítja az új formában megszervezett tanfolyamokat, amelyekre március 1 és 30-ka között lehet jelentkezni 16 órától 21-ig, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben. ( a régi nyomda  helységében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon. Az új Salsa oktatás május 7-től kezdődik, a beiratkozás szintén 16 órától 21 óráig lehetséges a már fent említett helyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: