2010-04-26 16:55:31• hírek • Póti Orsolya

Tanulj bachatat a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.



A bachata a legérzékibb latin tánc


A Bachata zene és tánc az 1960-as évek körül jelent meg a Dominikai Köztársaságban, amelyre a kubai boleró ritmusa hatott. Ez volt az évszázad romantikus zenéjének leggyakoribb változata, mely a Köztársaság proletár társadalma között terjedt el leginkább. 1988-ig a bachatát a nép szegénységével, nyomorával társították össze, amiért hosszú ideig nem lett népszerű a felsőbb körökben. Körülbelül harminc évig volt a bachata a szegény emberek zenéje, melyen keresztül érzelmeiket, nyomorukat fejezték ki.

A „bachatas" kifejezés a szombat éjszakai zenés rendezvényekre, a spontán összejövetelekre utal, amelyek zene, ital és étel mellett hajnalig tartottak. A latin amerikai spanyol szótárakban a "bachatas" szó jelentése szórakozás, felvidulás, italozás.

Ma már ebben a táncban nem a mulatozás, hanem a szenvedély nyerte a fő szerepet, hiszen az a zene , amely a Bachata nevet  viseli, a romantikus gitárokon játszódó szenvedélyes dallamok egyik alkategóriája, melyet egy trio vagy kvartett énekel, és olyan hangszerek kísérik, mint a maracas, a bongo stb. A bachata a legérzékibb tánc a latin táncok közül, hiszen zenéje lassú, a tánclépések zárt pozícióban történnek, és az érzéki merenguehez hasonlítanak.

A Loga Dance School  május 21-től indítja az új formában megszervezett Salsa oktatást, amelyre beiratkozhatnak május 6-ig,  16 és 21 óra között, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben (a régi nyomda épületében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: