2009-06-29 12:50:35• hírek • Szatmár.ro

Hastánc-oktatás

Hastánctanfolyam indul a MADISZ-nál. Modern világunkban a hastánc a nőiesség az erotika szimbóluma, pedig eredetileg egy ősi tánc.

A tanfolyammal és magával a hastánccal kapcsolatban az oktatót, Sike Tündét kérdeztük, a Református Gimnázium volt testneveléstanárnőjét. A kezdő tanfolyam tíz órát foglal magába. Az oktatásra heti két alkalommal kerül sor, minden kedden és pénteken este 19 órától. Egy csoport 10-12 személyből áll. Az oktató egy délelőtti csoport beindítását is tervezi.

„A törzsek tagjai táncoltak a földanya istennőnek a termésért áldozva, illetve más ünnepélyeken: esküvő, aratás, temetés, majd később a tánc egyre inkább a szórakoztatás eszközévé vált. A hastánc hatására csípőnk rugalmasságát növeljük, lazítjuk ízületeinket, nyújtjuk, és erősítjük izmainkat, fokozzuk vérkeringésünket, javul testtartásunk.

Elsősorban felnőttek számára indul a képzés. Úgy gondolom, a hastánc jól kifejezi a nőiességet. A hastánc nagyon népszerű külföldön. Magyarországon például szinte minden kisvárosban vannak tanfolyamok. Sok mindent kipróbáltam már és végül rájöttem a hastánc az, ami egyszerre lehetőség a nőiesség kifejezésére és az alakformálásra"- magyarázta Sike Tünde.

Az órákon való részvételhez nem szükséges különleges ruházat, kényelmes nadrágban, cipő nélkül vagy vékony talpú cipőben ajánlott megjelenni.

A tanfolyam végén a legjobbak fellépőcsoportban mutathatják be a tanultakat - tette hozzá az oktató.


Magyarországon rendkívül népszerű a hastánc
Magyarországon rendkívül népszerű a hastánc


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: