2010-04-08 17:32:52• hírek • Póti Orsolya

Tanulj Paso Doblet a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.


A Paso Doble, a bikaviadalok hangulatát idézi
A Paso Doble, a bikaviadalok hangulatát idézi


Az idő folyamán a Paso Doble származásáról több változat alakult ki, de legtöbben azt vélik, hogy a tánc gyökerei Spanyolországból erednek. „Spanish One Step" néven is ismert ez a tánctípus, az egyes lépések miatt amelyet a zene ritmusára ütnek. Ez a zene és táncműfaj viszont „El Soleo" néven is ismert, és igen kedvelt volt a bikaviadalok korában.

Egy másik feltételezés szerint a tánc a francia „Pas redouble" menetelésből alakult ki, amely 2/4-es mértékre és ritmusonként százharminc ütésre volt írva. 1910-ben, Franciaország déli részén a tánctermekben francia tánctanárok megteremtették a bikaviadalok hangulatát, és így kezdték el megtanulni azokat a mozdulatokat, amelyek utánozták az ibériai bikaviadalokat. Szintén a franciák voltak azok, akik a Paso Doble koreográfiájába más spanyol táncelemeket is bevittek, mint például a Rumba, a Szamba és a Flameco elemeit.  1945-től a Paso Doble a versenytáncok kategóriájába kerül, majd 1959-től standard tánccá válik.

A Loga Dance School április 6-án indította az új formában megszervezett tanfolyamokat, amelyekre március 1 és 30-ka között lehet jelentkezni 16 órától 21-ig, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben. ( a régi nyomda  helységében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon. Az új Salsa oktatás május 7-től kezdődik, a beiratkozás szintén 16 órától 21 óráig lehetséges a már fent említett helyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: