2010-05-18 11:22:19• hírek • Póti Orsolya

Tanulj Cha Cha Cubano a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.


A Cha cha Cubano egy szenvedélyes és komplex tánc
A Cha cha Cubano egy szenvedélyes és komplex tánc


A kubai cha cha cha, azaz a Cha Cha Cubano a világon széles körben elterjedt,  szórakoztató tánc. Elsajátítása kissé nehezebb a Cha Cha chatól, mivel komplexebb, és kidolgozottabb táncforma.

A Cha cha cha az afrokubán zene fejlődésének legújabb jelenségei közé tartozik, és éppúgy mint a Mambo, először zenei forma volt. A stílus az afro-kubai zene fejlődéseképpen jött létre 1953-ban, amikor a new yorki Broadway-n, a Palladiumban előadták az első lassúbb ütemű Mambo-Cha Cha Cha alapú táncot.  A magával ragadó kubai zene, illetve tánc először Észak-Amerikát hódította meg, ahol 1954-től a legkedveltebb divattánc lett. Ugyanakkor Európa is nyitott volt a latin-amerikai eredetű tánc és zene iránt, s hirtelen több országban is népszerű lett.

A Cha Cha Cubano sokkal szenvedélyesebb, játékosabb, mint az Európa szerte elterjedt Cha Cha Cha. A kubai tánc mindemellett sokkal komplexebb és dinamikusabb, mivel tánc közben  nem csak a ritmus, hanem a tempó is változik,   A tánc népszerűsége elérte csúcsát, amikor 1961-ben hivatalosan felvették a latin-amerikai versenytáncok közé.

A Loga Dance School  május 21-től indítja az új formában megszervezett Salsa oktatást, amelyre beiratkozhatnak május 6-ig,  16 és 21 óra között, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben (a régi nyomda épületében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: