2011-03-31 13:53:51• hírek • Szatmár.ro

Aki a fotózást műveli és tanítja is

Már általános iskolában jelentkezett a mûszaki dolgok, a fényképezés- és a mûvészetek iránti érdeklõdésem. A Déri Miksa Gépipari Technikumban, a fotószakkör aktív tagjaként tudományos alapossággal fordultam a téma felé.


A '70-es évektõl a makói városi fotókörben egyre több csoportos kiállításon szerepeltem, megkaptam az elsõ profi fotós megbízásokat lapoktól, tömegszervezetektõl. A makói Marosmenti Mûvésztelep fotós szekciójánakvezetõje voltam.


A Szegedi Fotóklubnak a'80-as évektõl napjainkig tagja vagyok.


1976-tól három különbözõ szakközépiskolában tanítottam fiatalokat a fotográfia szépségeire. Az országos középiskolás diapályázatokon mindig dobogós helyeket értünk el.


Idõnként publikálok szakfolyóiratokban, elõadásokat, workshop- okat tartok a fotográfiai szabadegyetemen, különbözõ klubokban, hazai és nemzetközi rendezvényeken.


Sikeresek az általam évente diákoknak rendezett nyári alkotótáborok.


Két évtizede ismerkedtem meg a diaporáma mûfajával, ez életem nagy szerelmévé vált, ma is készítek egy-egy új mûvet. Mûsoraimmal bejártam Európa vetítõtermeit.

Néhány a legfontosabbak közül: Hazai nagyvárosok, Moszkva, Szentpétervár, Kijev, Odessza, Párizs, Bécs, Kárpátaljai- Erdélyi magyar települések, Temesvár, Nagyvárad- Európai Fotós Találkozó... Jelentõsebb nemzetközi sikereimet is e mûfajban értem el.

Nemzetközi versenyeken elért eredményeim alapján 1999-ben a Nemzetközi Fotómûvész Szövetségtõl (FIAP) megkaptam a megtisztelõ AV AFIAP kitüntetést.

A '90-es évektõl vállalkozóként reklámfotográfiával is foglalkozom, érdeklõdésem újra a hagyományos kiállítási képek felé fordult.

Számtalan csoportos kiállítás után egyre intenzívebben állítok össze saját kollekciókat mûvészeti .

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: