2016-04-11 15:33:22• hírek • Szatmár.ro

Tanulás, fotózás, csereprogram

Ismerkedéssel és fotózásról szóló előadással vette kezdetét a Consult Scolari Erasmus+ programja.

A szatmárnémeti Consult Scolari Egyesület és a kisvárdai Apáczai Oktatási Centrum közösen bonyolítja le a Learn, Capture and Exchange, azaz Tanulás, fotózás, csereprogram elnevezésű projektet, amelyet az EU finanszíroz a fiatalság oktatására és szakmai képzésére létrehozott Erasmus+ Program keretében.

A projektben részt vevő szatmárnémeti és kisvárdai diákok hétfőn kezdték meg a közös tanulást. Az ismerkedést követően Czinzel László, a Szatmár.ro főszerkesztője tartott nekik izgalmas és tartalmas előadást a fotózás különböző fajtáiról, a színházi fotózástól kezdődően a sajtófotóig. A fiatalok a folytatásban a prezentáció-készítésről tudtak meg hasznos információkat, a délutáni órákban pedig vetélkedő várt rájuk. A programok egész héten folytatódnak, a fotózás pedig szerves részét képezi a programnak, a pénteki zárónapon pedig egy kiállítás nyílik majd a legjobban sikerült alkotásokból.

A projekt fő célja a 48 középiskolai tanuló személyes kompetenciáinak fejlesztése a fényképezés technikáira összpontosítva. Szatmár megyéből, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből két turnusban öt napos foglalkozáson vesznek részt a fiatalok. A program elősegíti a résztvevők önértékelésének, audiovizuális adottságának, prezentációs technikáinak, nyelvi- és beszédkészségének fejlesztését, illetve a két ország közötti baráti kapcsolat jövőbeli megtartását.

A diákok kiválasztásánál fontos szempont volt a hátrányos helyzet figyelembe vétele, a szorgalom, a tanulmányi eredmény, az életkor (15-20 év között), valamint a kommunikációs készség. A projektben résztvevő diákok tanúsító oklevelet (Youthpass Certificate) kapnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: