2013-01-15 09:53:00• hírek • Kocsis Zoltán

Tantasnak fogalma sincs, mit kezdjen a Pannóniával!

Fogalma sincs Vasile Tantasnak, hogy mit kezdjen Szatmárnémeti szimbólumával, az egykori Pannónia szállóval - dióhéjban fogalmazva ezt lehet elmondani arról a találkozóról, amelyen a helyi közigazgatás vezetői és az ingatlan tulajdonosa is részt vett.

Eugeniu Avram prefektus, Cristian Sasu alprefektus, Dorel Coica polgármester valamint a prefektúra, a polgármesteri hivatal, a Kulturális Igazgatóság és az Országos Építési Felügyelőség szakemberei január 14-én, hétfőn találkoztak Vasile Tantassal, a Pannónia tulajdonosával.

A megbeszélés „természetesen" nem volt sajtó-nyilvános, ám a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint továbbra is átláthatatlan a köd: Tantas nem tudja mit kezdjen az épülettel. A közlemény szerint ugyanis „vagy szerez anyagi fedezetet a felújítási (?) munkálatok folytatására, vagy pedig egy jó ajánlat esetén eladná."

A helyzet tehát semmit sem változott 2012 júniusa óta. Akkor a Szatmár.ro-nak sikerült beszélnie az avasi üzletemberrel. Tantas akkor azt mondta, közel-keleti befektetőkkel tárgyal az épület eladásáról. Amennyiben ez nem jön össze, akkor a strand befejezése után a Pannóniára koncentrál majd. Tavaly nyáron úgy becsülte, közel öt millió euróra lenne szüksége a rehabilitálási munkálatok befejezésére.

A hétfői tárgyaláson a felek abban egyeztek meg, hogy a tulajdonos január végéig készít egy tervet, amely biztosítja az épület állagának stabilizálását. Ezt a helyi közigazgatási intézményeknek jóvá kell hagyni és ők ellenőrzik majd a végrehajtását is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: