2012-03-22 16:26:10• hírek • Szatmár.ro

Hat év letöltendő börtön Darius Tantasnak

fotó: archiv
fotó: archiv

Három év felfüggesztett börtön helyett hat év letöltendőt kapott a halálos balesetet okozó milliárdos-palánta.

2008 szeptember 7-én okozott halálos balesetet az avasi milliárdos fia, Darius Tantas, ítélet azonban csak csütörtökön született az ügyben - igaz, azt még tíz napig megtámadhatják.

Emlékeztetőül: a fiatalember Gombáspuszta környékén haladt autójával, vérében 1,1 ezrelék alkohollal, a megengedett sebességet jóval meghaladva, felfüggesztett jogosítvánnyal... Egy előzést követően nekiütközött hátulról egy szabályosan közlekedő autónak, melynek vezetője a baleset következtében azonnal szörnyethalt.

A balesetben Tantas is megsérült, őt a Szatmár megyei kórházba, majd Nagybányára szállították, ezt követően pedig külföldre vitték - a rendőrség engedélye nélkül. Az ügyben először három évvel ezelőtt született ítélet, akkor a Szatmár Megyei Bíróság három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az aranyifiút.

Az ügyészség az ítélet ellen a Nagyváradi Táblabíróságnál fellebbezett, az pedig perújratárgyalásról döntött, ennek ítéletét pedig csütörtökön hirdették ki. A bíróság hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Darius Tantast.

Nem mehetünk el ugyanakkor szó nélkül a két ítélet közötti hatalmas különbség mellett. Romániában ennyit számíthat az, hogy mely bíró épp milyen kedvében van. Esetleg az, hogy be MERI tartani a törvényt? Hogy a hat év sok-e vagy kevés egy ember életéért, mindenki döntse el. A minap a szatmárnémeti börtönben egy négy évre elítélt rab kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni. Ő azért kapott négy évet, mert lopott!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: