2016-03-10 16:12:56• hírek • Szatmar.ro

Tantárgyversenyektől zsúfolt hétvége

Zsúfolt hétvége vár a tanárgyversenyek helyi szakaszainak továbbjutóira, ugyanis ezen a hétvégén ismét összemérhetik tudásukat a megmérettetések megyei szakaszain.

Szombaton, március 12-én zajik „A tudás birodalma olvasás által" elnevezésű verseny vidéken tanuló gimnáziumi osztályok számára, melynek a Lucian Blaga Általános Iskola ad otthont. Szintén öt-nyolc osztályosok számára kerül megrendezésre ugyanebben az iskolában a „Román kultúra és lelkiség" elnevezésű interdiszciplináris verseny megyei döntője.

A szatmárnémeti Ion I.C. Bratianu Műszaki és Telekommunikációs Iskolaközpontban nyolc-tizenkettedikes diákok mérhetik össze tudásukat a történelem tantárgyverseny megyei szakaszán.

A német nyelv megyei szakaszának helyszíne ez alkalommal a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum lesz a hétvégén, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium pedig az öt-nyolc osztályosok számára megszervezett informatika verseny megyei szakaszának ad otthont.

A Mihai Eminescu Főgimnáziumban szintén megyei informatika verseny zajlik majd középiskolás diákok számára.

Vasárnapra, március 13-ra is egy jut egy verseny: ekkor lesz a francia, olasz és spanyol tantárgyversenyek megyei szakaszainak szóbelije.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: