2013-02-22 17:29:41• hírek • Póti Orsolya

Tantárgyversenyek hétvégéje Szatmárnémetiben

Több országos tantárgyverseny is megrendezésre kerül ezen a hétvégén Szatmárnémetiben. Szombaton a kémia valamint a román nyelv és irodalom tantárgyversenyen, illetve a műszaki tantárgyak vetélkedőjének írásbeli próbáján mérkőzhetnek meg a diákok, vasárnap pedig a latin nyelv és irodalom tantárgyversenyre kerül sor.

Március 23-24. több országos tantárgyverseny megyei fordulója is megrendezésre kerül Szatmárnémetiben. A legtöbb diák a román nyelv és irodalom tantárgyversenyre jelentkezett - derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által küldött közleményből.

Március 23-án, szombat délelőtt 9.30 órától a Mihai Eminescu Főgimnázium ad otthont az országos kémia tantárgyverseny megyei szakaszának, melyen összesen 74 diák vesz részt. A versenyt a VIII.-os, IX.-es, X.-es, XI.-es és XII.-es tanulók számára volt meghirdetve, és jelentkezhettek rá úgy az állami, mint a magán iskolák tanulói.

Szintén szombaton, 10 órától kerül megrendezésre a román nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulója, amelyre megyénkből összesen 360 diák jelentkezett. A Johann Ettinger Német Elméleti Líceumban zajló versenyen 30 pedagógus vigyáz fel, majd 20 tanár ellenőrzi és javítja a beadott dolgozatokat.

A műszaki tantárgyversenyekre készülők is szombaton mérhetik össze tudásokat az írásbeli próbákon, a gyakorlati rész pedig február 25-28. között kerül megrendezésre. Mechanika versenyre kerül sor az Unio Műszaki Líceumban, elektronikából és automatizálásból versenyezhetnek a „Ion I. C. Brateanu" Műszaki Líceumban, textilipari és bőrfelhasználási ismereteikből pedig az Elisa Zamfirescu Líceumban mérhetik össze tudásukat a diákok. Továbbá közgazdaság és adminisztráció, illetve turizmus és élelmiszeripar versenyekre kerül sor a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceumban, fafeldolgozásból pedig a Constantin Brancusi Műszaki Líceumban rendeznek versenyt.

A szatmárnémeti George Emil Palade Műszaki és Élelmiszeripar Líceum ad otthont a környezetvédelmi és az élelmiszeripar-ismereti vetélkedőknek. Az említett versenyeket a IX-XII. osztályos diákok számára hirdették meg, a gimnazisták pedig műszaki ismeretekből mutathatják meg ügyességüket szintén szombaton a Balcescu-Petőfi Gimnáziumban.

Február 24-én, vasárnap a latin nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszának ad otthont a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Ezen a vetélkedőn összesen 20 diák és négy pedagógus vesz részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: