2013-02-17 14:41:00• hírek • Kocsis Zoltán

Mali Dorottyáé a legjobb dolgozat a magyar olimpiászon

Szombaton, a Szatmárnémeti Református Gimnázium épületében rendezték meg a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom olimpiász megyei szakaszát. A 324 résztvevő közül a legjobb tizenegy diák vehet részt a Brassóban megrendezendő országos döntőben.

A 36 javító tanár áldozatos és önfeláldozó munkájának köszönhetően vasárnapra már ismertté vált azon diákok névsora, akik képviselhetik majd a megyét a barcasági városban megrendezendő döntőben.

Az olimpiászon a legjobb dolgozatot a Református Gimnázium diáklánya, Gál Gyöngyi tanítványa, Mali Dorottya írta, aki közel a legmagasabb, 9.9 pontot kapott.

Az ötödikesek közül Kinţel Alexandra (nagykárolyi Vasile Lucaciu Gimnázium, felkészítő: Balla Lóránt) bizonyult a legjobbnak, így ő jutott tovább. A hatodikosok közül  Bauer Nóra (Aurel Popp Művészeti Líceum, felkészítő: Fisár Erika) adott be kitűnő dolgozatot, így ő jutott tovább.

A hetedikesek közül senki nem jutott tovább, a megye nyolcadikosait viszont ketten képviselhetik: Kovács Péter (nagykárolyi Vasile Lucaciu Gimnázium, felkészítő: Balla Lóránt) és Sarkadi Rebeka (nagykárolyi 3-as Számú Gimnázium, felkészítő: Hargitay Erzsébet).

A kilencedikesek között is két remek dolgozat született, így Akkerman Kinga (Nagykárolyi Elméleti Líceum, felkészítő: Putovits Tünde) és Hütter Vince (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítő: Kozák Anikó) jutottak tovább.

A tizedikesek legjobb dolgozatát Grebur Kinga (Nagykárolyi Elméleti Líceum, felkészítő: Szabó Csilla) és Mali Lőrinc (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítő: Kozák Anikó) írta, a tizenegyedikesek legjobbja pedig Gnandt Tímea (Nagykárolyi Elméleti Líceum, felkészítő: Putovits Tünde) lett.

A végzősök versenyét a már említett Mali Dorottya nyerte, a második pedig Tankó Anna (Nagykárolyi Elméleti Líceum, felkészítő: Szabó Csilla) lett - mindketten bejutottak a brassói döntőbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: