2013-03-02 17:10:18• hírek • Kocsis Zoltán

Tantárgyverseny-dömping Szatmárnémetiben

fotó. Szatmár.ro archívum
fotó. Szatmár.ro archívum

Igazi tantárgyverseny-dömping volt március második napján, szombaton Szatmárnémetiben: nem kevesebb, mint kilenc tudásfelmérőn több, mint hétszáz diák ragadott írószerszámot, hogy tanúbizonyságot tegyen felkészültségéről.

A szombati tantárgyversenyeket két részre oszthatjuk: egyrészt most került sor hat tárgy - biológia, informatika, angol, német, földrajz és társadalomtudományok - hivatalos országos versenyének megyei döntőjére. Másrészt további három vetélkedőt, a Fürkész magyar helyesírási versenyt, a református vallási versenyt valamint a román kultúra és szellemiség versenyt is szombaton rendezték meg.

Ami a hivatalos versenyeket illeti, a Mihai Eminescu Főgimnáziumban 133-an biológiából, a Ioan Slavici Főgimnáziumban 97-en informatikából, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Gimnáziumban a 175-an angolból, az Avram Iancu Általános Iskolában 52-en földrajzból , az Eliza Zamfirescu Főgimnáziumban 48-an társadalomtudományból mérték össze tudásukat. Emellett a Johann Ettinger Német Elméleti Líceumban a német nyelvtudásukról adtak tanúbizonyságot a gyerekek.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban 71 középiskolás mérte össze tudását a Fürkész helyesírási versenyen, a Református Gimnáziumban Erdély kilenc városát képviselő 36 gyerek versenyzett bibliaismeretből, míg a Lucian Blaga Általános Iskolában 73 gyerek román kultúra és szellemiség terén vizsgázott.

A versenyek eredményeit a következő hét elején hozza majd nyilvánosságra a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: