2012-07-25 15:53:39• hírek • Póti Orsolya

Idén is kapnak tanszercsomagot a rászoruló diákok

Idén is tanszercsomagban részesülnek azok a diákok, akik bizonyítani tudják, hogy családjukban az egy főre eső átlagjövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségnek idén nagyobb összeget utal át a tanügyminisztérium - tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől.

Azok a Szatmár megyei diákok, akik bizonyítani tudják, hogy családjukban az egy főre eső átlagjövedelem nem haladja meg a 150 lejt, idén is ingyen tankönyvekben, illetve iskolai tanfelszerelésben részesülnek.

Mint megtudtuk, az idén többet költ - összesen 501.500 lejt - a tanfelügyelőség a tanszercsomagok összeállítására, így közel 20.000 csomagot tudnak majd összeállítani. „A tanügyminisztérium idén több pénz utal ki a tanszercsomagokra, elsősorban az előkészítő osztályok indulása miatt." - mondta el Brumboiu.

Mint megtudtuk, a versenytárgyalást megnyerő cég szeptemberig kell leszállítsa a szükséges taneszközöket, a csomagokat igénylő diákoknak pedig ugyanebben a hónapban kell leadniuk kérelmeiket, a jövedelmet igazoló iratokkal együtt.

A tanszercsomagokat az októberi hónap folyamán osztják szét a jogosultak között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: