2015-09-02 12:27:18• hírek • Szatmár.ro

Tankcsapda és LGT koncert a Főtér Fesztivál 2015-ön

Az idei Főtér Fesztivál szervezői az ifjabb korosztályok tíz éves vágyát teljesítve, idén a pénteki (szeptember 18.) nagykoncertre, a Tankcsapda rockzenekart hívták meg. Így Nagybánya is bekerül a 25 éves rockzenekar idei turnéjába, melynek címe Urai vagyunk a turnénak.

A Tankcsapda 1989-ben alakult, kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock/heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk.

A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapítótagként megmaradt Lukács egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország és a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara. A 2006-ban megjelent ,,Mindenki vár valamit” platinalemez lett, de 2001 óta minden albumuk legalább aranylemezként lett elkönyvelve. Legutóbbi stúdióalbumuk, a 2014-ben megjelent "Urai vagyunk a helyzetnek” című lemez.

Szeptember 19-én, szombaton este LGT nosztalgiakoncertre hívják a szervezők a közönséget. A koncert címe nem más, mint a nagybányai fesztiválunk jelmondata: Miénk itt a tér, amelyet a szervezők természetesen az LGT szám címéből kölcsönöztek 10 évvel ezelőtt.

A legendás együttes mesés számait Somló Tamás és Zenekara elődásában élvezheti, énekelheti és táncolhatja végig a nagyérdemű közönség.

A Locomotiv GT 1971-től különböző felállásokban tevékenykedett Presser Gábor vezénylete alatt, 1973-tól pedig Somló Tamással együtt vezették. Az LGT az idők folyamán együttműködött sok más híres zenésszel, Kovács Katival, Sztevanovity Dusánnal, az Omegával, a Beatricével. 1973-1980 között ontották a mai napig oly kedves slágereket, mint a: Ringasd el magad, Szólj rám, ha hangosan énekelek, Mindenki másképp csinálja, Gyere, gyere ki a hegyoldalba, Neked írom a dalt, Egy elfelejtett szó, Valaki mondja meg, Miénk itt a tér stb.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: