2012-02-20 13:27:25• hírek • MTI

Tankcsapda: Sidlovics Gábor az új gitáros

Sidlovics Gábor, a Zanzibar és a Mafia volt tagja lett a Tankcsapda új gitárosa - közölte a zenekar hétfőn az MTI-vel. Sidlovics a Tankcsapdából januárban 19 év után távozott Molnár Levente "Cseresznyét" pótolja.

"A döntést az új tagról Lukács László és Fejes Tamás együtt hozta meg, a Tankcsapda a munkát a Zanzibar és a Mafia egykori gitárosával, Sidlovics Gáborral folytatja tovább. A csapat ezen a héten már stúdióban dolgozik az új témákon, és ezek közül az egyiket hamarosan a közönség is hallani fogja. Sőt, terveink szerint ehhez az új dalhoz még a tavaszi turnét megelőzően klipet is forgatunk" - tájékoztatott Bakó Csaba, a Tankcsapda menedzsere.
A Tankcsapda turnéja április 5-én kezdődik Gödöllőn, a Sidlovics Gáborral kiegészült csapatot itt láthatják először a rajongók.

Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekar január közepén jelentette be, hogy 19 évnyi közös munka után távozik az együttesből Molnár Levente (Cseresznye) gitáros. A távozás oka a zenekar tájékoztatása szerint a megfáradt emberi kapcsolat volt.

"Rengeteg sikert éltünk át, de sajnos az elmúlt időszakban már azt éreztem, a kapcsolat nagyon elfáradt, nem találjuk a közös hangot. Készülünk az új lemezre, rengeteg elképzelésünk van, ezért be kellett látnunk, külön utakon kell folytatni" - írta Lukács László, a Tankcsapda alapítója, basszusgitáros-énekese akkori közleményben.

A debreceni együttes 1989-ben alakult, eddig tizenkét albumot készített. Molnár Levente (Cseresznye) 1993 óta volt a csapat gitárosa. A Tankcsapda ezen a néven 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként. A zenekarnak abban az évben decemberben jelent meg első demókazettája Baj van! címmel. A csapat 2009. augusztus 10-én, a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján több mint 35 ezer néző előtt adott 20. születésnapi szuperkoncertet.
A zenekar alapító tagjai közül mára egyedül Lukács László maradt, mellette Molnár Levente kiválásával jelenleg a dobos Fejes Tamás tagja még az együttesnek. Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003).

A csapat dalai előtt a magyar könnyűzenei élvonal 2008-ban az MTV Icon koncerten tisztelgett. Legutóbbi stúdióalbumuk 2009-ben jelent meg Minden jót címmel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: