2013-07-19 16:13:45• hírek • Kocsis Zoltán

Tankcsapda, Péterfy Bori, Ferencváros – és egyéb meglepetések az idei PMN-en!

Mindenből a legjobbat - akár ez is lehetne a Partiumi Magyar Napok idei mottója: napjaink legjobb magyar rockegyüttese, a Tankcsapda mellett fellép a legnagyobb magyar labdarúgócsapat, a Ferencváros is az augusztus 19-25. közötti eseményen.

„A Partiumi Magyar Napok 12 évvel ezelőtti üzenete idén is érvényes, jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón Pataki Csaba szenátor. A magyar közösségnek továbbra is szüksége van egy olyan rendezvényre, amely saját értékeit gyűjti össze és mutatja be. Bebizonyította, hogy ez egy érték- és időtálló rendezvény, amely összefogja a magyar közösséget. Éppen ezért túl fog élni mindent és mindenkit, párttól és városvezetéstől függetlenül", mondta az első PMN megszervezésében még mint az Identitas Alapítvány ügyvezető igazgatójaként részt vállaló Pataki.

„A Partiumi Magyar Napok egy híd a szatmári magyarság és a környező magyarság között valamint a magyarság és a többi, itt élő etnikum között", jelentette ki Szőcs Péter, az Indentitas Alapítvány elnöke. A városi tanácsos elmondta továbbá, hogy a szervezők célja idén is egy olyan kulturális esemény megszervezése, amely valamennyi réteghez szól. Emellett fontos szempont a civil és a magánszféra bevonása a szervezésbe.

Ennek következtében idén nem kevesebb, mint 18 civil szervezet és 150 önkéntes vesz részt a szervezésben, tudtuk meg Stier Péter főszervezőtől. Tizenöt helyi, országos és külföldi sajtótermék médiatámogatóként, 40-50 cég pedig szponzorként segíti a szervezők munkáját. Sier elmondta, hogy sikeresen pályáztak támogatásért a Nemzeti Kulturális Alapnál, a Bethlen Gábor Alapnál és az Etnikumközti Hivatalnál is.

Stier kiemelte, hogy a 2002-ben két naposként induló rendezvény immár egész hetessé nőtte ki magát. A szervezők viszont gondosan vigyáznak arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Noha a teljes programot még nem hozta nyilvánosságra, elmondta, hogy fellép többek között a beregszászi színház, koncertet ad Péterfy Bori és a Loveband. És amint azt elsőként a Szatmár.ro megírta, fellép Magyarország talán legnépszerűbb rockegyüttese, a Tankcsapda!

Emellett lesz stand-up sátor, meglepetéskoncert a gyerekeknek, fergetegesnek ígérkező zárókoncert valamint minden este élő koncert lesz egy-egy szórakozóhelyen. A PMN ezen kívül sok-sok meglepetéssel várja majd az érdeklődőket, akik a www.partiuminapok.ro honlapon vagy a PMN Facebook-oldalán követhetik az újdonságokat, értesülhetnek a legújabb hírekről.

Ezzel azonban nem ért véget az érdekességek sora. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő bejelentette, hogy augusztus 19. és szeptember 4. között a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nagyterme otthont ad a Magyarország egyetlen és Kelet-Európa első aranylabdás labdarúgóját, Albert Flóriánt bemutató kiállításnak. A közel 90 kiállítási tárgy között megtekinthető lesz az Aranylabda eredetije is. Az eseményen tiszteletét teszi a Ferencvárosi Torna Klub elnöke, Kubatov Gábor is.

Ezzel pedig még nem ért véget zöld-fehér mámor! Augusztus 23-án az Olimpia stadionban egy 2x30 perces meccsen „összecsap egymással" a Ferencváros és az Olimpia öregfiúk csapata. A Fradiból jelezte részvételi szándékát többek között Nyilasi Tibor, Ebedli Zoltán, a legtöbb meccsen a „zöld sasokban" pályára lépő Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Horváth Ferenc, Telek András, Dejan Milovanovics vagy éppen a szatmári Szenes Sándor. A zöld-fehér bálványokkal szemben olyan helyi legendák „néznek majd farkasszemet", mint Both Gábor, Pataki Zoltán, Ritli Zoltán vagy Paul Levente.

Mindezek ismeretében igazat kell adnunk Kereskényi Gábornak. Úgy tűnik, tényleg ez lesz az eddigi „legütősebb, legszínvonalasabb Partiumi Magyar Napja"!

pmn from Szatmar.ro on Vimeo.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: